Doku-såpa

I morse vaknade jag 04.38 av att någon duschade....hmmm, tänkte jag. Någon mer som spytt? Gick upp för att kolla och där satt Matteus med sina leksaker och badade! Hahaha....det är en handlingskraftig 2-åring vi har i vår familj. Han kunde ju dock valt lite bättre tider, men vad gör man när hela familjen sover och det är för tidigt för tecknat?

Ett annat försigkommet barn är Saras lille Loke, 4 år. Igår frågade han sin mamma vem han fick gifta sig med...vem du vill svarade hon. -Då vill jag gifta mig med Fia, för hon gör så god kladdekaka! Hahaha.... Ni vet, vägen till mannens hjärta går genom magen va? ;-) Tack Loke, du värmde mitt hjärta!!

....Annars känns allt sådär lite surrealistiskt och konstigt. Vad är det för karusell vi stigit på? Känns som att vi vandrar rundor i lustiga huset med skräckblandad nyfikenhet. Runt varje hörn väntar en överraskning som skrämmer slag på en men ändå fortsätter man att  gå för att se vad som finns runt nästa hörn. Vad är upp och vad är ner? Snart vet vi inte själva... Väntar bara på att någon ska hoppa upp med ett flin och skrika : Smile you´re on Candid Camera!


Sakta vaknar hon till liv...

Ja, sakta men säkert vaknar hon till liv...den där mamman som hela gårdagen låg utfläkt på bäddsoffan, mer död än levande. Oj vad sjuk hon var! Hon var så sjuk att ungarna fick leva på frukt hela dagen, ända tills deras älskade pappa kom hem och lagade middag åt dem. Hon var så sjuk att en av de små bestört utbrast "-Du är så varm att man bränner sig på dig, mamma!". Ja, hon var så sjuk att den lille 2-åringen insåg guldläget han hade att hitta på allt sånt han egentligen inte får...Hon var så sjuk att hon orkade inte bry sig.

Idag känns det rätt knäckande när man ser sig omkring på förödelsen...men sakta men säkert börjar livsgnistan ändå att återvända. Efter ett bad, två koppar té och en ugnsvarm baguette så börjar energin sakta men säkert att återvända. Nu ska hon snart resa på sig och försöka återskapa någon slags ordning här. Ikväll väntar tvättstugan på ett GIGANTISKT ENORMT tvättberg!


Försöker du knäcka mig?

Om det finns en gud så utsätter han mig då verkligen för eldprov nu! Han/hon/den/det flinar sådär lite elakt och tänker att; "- Nu jäklar ska vi ta ner den där damen på jorden rejält!" "-Ska se hur mycket det krävs för att knäcka henne!" "-Är hon verkligen sådär seg som hon tror!?" "-Stor i orden, liten på jorden!"" "-Hur går det nu med ditt positiva tänkande fru du Hane?"

...och jag ska erkänna! Det börjar kännas som "To Much to handle" nu snart...jag närmar mig bristningsgränsen!

*I söndags tog någon tvättstugenyckeln, vilket innebar att jag inte kunde tvätta, vilket i sin tur innebär att kläderna och handdukarna är nästan slut här hemma. ALLT är i tvätten!

*Igår drog banken  våra sista 400:- som en avgift för internetbanken och våra Visa-kort. Idioter! Kunde dom inte dragit den avgiften en månad när vi hade pengar?

*Jag har ont i mina visdoms-tänder!

*3 av 4 barn har nu fått maginfluensa vilket innebär att jag varit uppe och bäddat rent i vår bäddsoffa två gånger i natt efter att dom missat spannen. Nu är alla sängkläder snart oxå i tvätten!

Hmmmm...

Ska det vara så här i fortsättningen nu??
Här sitter jag återigen med en pigg och glad liten bebis, klockan 04.20. Hur jävla roligt är detta? Att han vaknat varje morgon klockan 05.00 den senaste tiden har jag väl kunnat stå ut med...men detta känns lite överdrivet!!! Suck.... Hur många normala människor går upp klockan 04,00 om morgnarna...när dom inte jobbar?? Det är väl jag, Julius och de dementa på Österbo kan jag tänka mig. Underbart....

Igår flyttade jag, Camilla och Mange en hel lägenhet + ett halvt vindsförråd på 4 timmar. Jäklar vad vi slet! Det rök om stackars Mange på riktigt när svetten dunstade mot regnet...hahaha, såg rätt roligt ut! Han var ju tyvärr ensam kille och fick därför givetvis dra det tyngsta lasset. Men jag och Camilla gjorde inte så illa ifrån oss heller...det känns dock i ryggen idag!

Sen fick jag reda på en väldigt tråkig sak oxå. Ännu ett par i vår bekantskapskrets ska nu gå ifrån varanda efter många år tillsammans och två små barn. :-( Inte kul alls att höra. Blir så ledsen varje gång jag hör sånt, inte många som orkar hela vägen genom småbarnsåren...Det är tufft! Många är dom gånger jag trott att det varit slutet för mig och Anders oxå, men på någotvis har vi ändå alltid lyckats vända på leken och hitta dom små ljusglimtarna igen. Jag hoppas av hela mitt hjärta att det inte ska behöva gå så långt för oss. Men i jul kommer tankarna gå till dom som har det jobbigt...läser du detta gumman så hoppas jag att du vet att jag finns här närhelst du behöver mig!


Vintertid

Vaknade i morse av att mina två minsta söner busade, skrattade och skrek små glädjetjut...i mitt öra. Var just på väg att dra iväg en lång svordoms-ramsa när jag kom på att det är söndag = tvättedag. Kollade klockan...05.10...lika bra att gå upp och sortera tvätten och få igång ett par maskiner tänkte jag. Väl nere i tvättstugan med mitt ENORMA berg av tvätt och mina otroligt pigga små busungar så märker jag att där inte finns någon tvättstugenyckel i det lilla skåpet där den brukar hänga!!! PANIK!!! Provar att rycka i dörrarna, kollar efter nyckeln ett par gånger till, rycker lite hårdare i dörrarna...FAAAAAAAAN!

Efter detta kom där en ännu längre svordoms-ramsa, men den delger jag inte er! Men ni kan förstå min frustration va!? Idioter som inte hänger tillbaka nyckeln efter sig! Hade jag vetat vilka det var så hade jag bankat in dörren hos dem!!! Kan ju inte ringa vaktmästaren heller så tidigt en söndagsmorgon...min tvätttid börjar ju egentligen inte förrän kl.07.00
Fick alltså bära upp skittvätten igen (Ni anar inte hur mycket!!! Min enorma tvättsäck + en sopsäck + två ikeakassar = MYCKET tvätt = Tung tvätt!) och asa med mig mina två fortfarande pigga och busiga små söner.

Däruppe sätter jag mig framför datorn och blir påmind om att det är vintertid nu...dags att dra tillbaka klockan...den är alltså bara 04.30...och här sitter jag och har inget för mig mer än att snurra rundor på nätet. Tvättat lär det ju inte bli idag iallafall...däremot lär det bli en LÅNG dag! Ungarna sitter i badet och sjunger, dom bryr sig inte om vad klockan är! Kanske skulle gå in och bada en sväng med dom...kan en del roliga sånger jag med! ;-)

Halloween

Så har vi då avverkat så pass mycket av året att vi kommit fram till denna mys-ruggiga tiden på året, Halloween. Inte klokt för fem öre! Det var ju sommar nyss!! :-S Men jag gillar faktiskt hösten och allt den för med sig nu när jag har körkort har jag märkt. Nu slipper man traska rundor i byn, frusen, blöt och sammanbiten...nu kan man ratta rundor i byn, varm och go med mysmusik på radion! Lite mysigt när man sitter inne i bilen och regnet öser ner och torkarbladen går för fullt...så tittar man ut på alla blöta stackare och tänker;  -Stackars dom! Samma känsla när man ligger under täcket där hemma och lyssnar på höststormarna där ute om natten...så tänker man; -Stackars alla dom som festar i natt! ...oxå drar man upp täcket lite högre om öronen.

Igårkväll var min egen lille Hampus på fest, dock en väldigt oskyldig fest än så länge...men man känner den tiden nalkas! Han var på disco, lågstadie-disco med Halloween-tema. Vi var på Väla innan för att köpa en passande dräkt (har ju många hemma, men dom dög inte...han ville vara riktigt läskig!) men jäklar vad utsålt det var...måste vara många ungar som skulle på Halloween-fest i dagarna. Det enda vi hittade i hans storlek var Batman och Liemannen, som tur var så dög det att vara Liemannen. Så här söt/läskiga var han och Robin innan jag skjutsade dom till discot.



Igår när vi ändå var på Väla så passade jag på att gå in på H&M och göra av med mitt presentkort jag fått på 1000:-, det kom väl till pass nu när vi har så kass med pengar. Köpte termobyxor och tjock jacka till Hampus, samt mössa och tossor till Julius (urgulliga sådana som förvandlade honom till en liten nallebjörn!) och vantar till alla...och ett par tuffa tröjor på rean. Så nu slipper jag gå rundor och asa på det tunga kortet! Lätt fånget, lätt förgånget! ;-) Om du läser detta Annie, så hälsa och tacka din mams igen! Sen var vi en sväng på Ikea oxå och där hittar man ju alltid lite bra att ha! Köpte bland annat lite som ska vara till Linus rum när det blir färdigt och så köpte jag en vägghylla till vardagrummet där vi kan sätta dvd-spelaren och de andra tekniska prylarna (Bla. vårt Wii som kommer snart!!! ...duktiga Hampus nådde sitt mål med jultidningarna!)

Jaha...vad händer idag då? Jo, snart är det simskola och innan dess ska vi käka frukost och hämta Anders mormor som ville följa med idag...hon skulle koka RIKTIGT kaffe och ta med sig...hahaha...inte många som gillar Anders pulverkaffe! ;-) Sen efter det har jag lovat att bjuda Sara, Glenn och barnen på middag. Funderar bara på vad jag ska bjuda på!?? Hmmm...vi kommer nog på någonting om vi slår våra kloka huvunden ihop. Hahaha...kloka....vardå??
Imorgon har jag date med tvättstugan igen, härligt!!! Man skulle ju kunna tro att jag ÄLSKAR att tvätta...så ofta som jag gör det! ....Eller att jag har en ÄLSKARE i tvättstugan, som Anders undrade en dag när det tog en väldig tid! :-) Sen efter det så kommer Nina hit och klipper barnen, det behövs, dom blir långhåriga och odrägliga på ingen tid alls. Man tycker ju det kan räcka med att dom är odrägliga! Eller hur?? Och sen ska jag hjälpa Camilla att flytta på eftermiddagen. It´s gonna be a lovely day! Eller nåt....







Uppvaknande!

I morse satt jag här framför datorn med min tekopp, sådär lite trött och disträ som man är när man blir väckt kl. 05.15 av två pigga busungar. Surfade rundor på min vanliga bloggrunda, checkade läget hos alla er vars liv jag följer slaviskt genom era bloggar. Så inne hos Jenny fanns där en länk, vilken jag nyfiket klickade på...

-Pang! Där kastades jag in i en annan verklighet!

Jag kastades in i Harpasione´s verklighet. En kvinna, precis som jag....men med den stora skillnaden att hon har en dödlig sjukdom. Hon har ALS. För henne är inte allt självklart längre. Hon lever i den hårda verkligheten, hon tar inget för givet längre...så som jag gör ibland. Man klagar på småsaker. Man glömmer vad man har. Man tittar efter andra och undrar om gräset är grönare för dem. Man traskar på i sin vardag och tar saker och ting för givet. Så här är det och så kommer det vara i morgon med. Men så är det inte. Så funkar inte livet. Imorgon är en annan dag. Då är jag kanske inte den jag är idag...och du är inte du...och vi lever i en annan verklighet. Morgondagens verklighet.



         Glöm ALDRIG bort att vara tacksam för det du har!
                   Hör du det Sofia du Hane?????



Nu har jag precis tagit en lång promenad med min lille minsting i vagnen, vi har lämnat de två lite större på dagis och vi har varit nere i byn en runda. Handlade ingredienser till att göra Skånsk kalops i eftermiddag...det är gott det!! Sen köpte jag vävlim och nya roller-set, så nu ska jag j-vlar bruka allvar med renorverandet, jag ska ta tag i Linus rum och göra det färdigt så han har det fint till jul. Han ska få sitt rymdrum nu....det är f-n på tiden...han har verkligen väntat tillräckligt länge nu!! Så pratade jag lite med Anders mormor och lite med städerskan på Ica...ännu en tankeställare där. Vissa verkligheter är inte så roliga. Jag är glad att jag har min verklighet här...en lat gubbe och fyra odrägliga barn...men jag älskar dem så ofantligt mycket att det gör ont när jag tänker på att man kan mista dom....och jag älskar livet...trots att det känns tufft ibland så finns det inget härligare än livet själv!!





Ps. Gå ner och klicka på volymknappen uppe i vänstra hörnet på Slideshowen under rubriken Helgen...så får ni höra Tracy Chapmans fina stämma ett tag istället! :-) Kram till er som läser!

Ångest

Saker jag har ångest över;

*Faktumet att jag inte givit min bebis några Ad-droppar alls nästan (dom ska man ju ge VARJE dag! Jag har givit honom det MAX fem ggr. under fem månader...)

*Att jag är så jäkla lat med att fixa iordning korten och sätta dem i album!!! Har oframkallade foton sen sommaren-06 och framkallade men osorterade kort sen våren-01!!!

*Att vi inte brukar allvar med månadssparandet till barnen...hoppar över månad efter månad. Fast iofs. så hade vi kanske ändå blivit av med våra investeringar nu under finanskrisen!? Har vi förresten kanske redan blivit av med pengar?

*Nu får jag ångest över att jag inte vet hur man kollar saldot på vårt fond-sparkonto...

*Jag får ångest över att det snart är jul, då känner jag pressen att prestera mera hela tiden!

*Den största källan till min ångest just nu är dock att mitt och Anders förhållande är nere i en så djup svacka att inget är roligt längre. Vi lever i skilda världar!

*Extra ångestframkallande är oxå att den nya expansionen till WoW, "Wrath of the Litchking" släpps i början på november...då kommer vi VERKLIGEN att leva i skilda världar! Han i sin "WoW-värld" och jag i min "Mamma-värld"....



Höst-snor

Tre av fyra barn är idag väldigt snoriga, febriga och gnälliga...detta hindrar dom dock inte från att gå upp okristligt tidigt, att försöka sig på samma vilda lekar som vanligt och att vara allmänt odrägliga. Det enda detta påverkar är att dom idag är extremt lättstötta och nära till gråten...det blir bråk HELA TIDEN! Klockan är nu 07.45 men dom är nog inne på sjätte grälet redan....vilken dag detta lär bli!! ....Lägg på detta till en snorig, rosslig liten bebis som vill sitta i mammas knä hela tiden så kan ni nog ana hur min dag kommer att se ut.....

Första riktiga höstförkylningen för i år har gjort sin entré....det lär ju dock inte vara den sista!

Gårdagen var dock rätt mysig ändå, då käkade vi pizza, drack Cocca Cola och glodde på Idol...jag tror min favorit är den pigga lilla tjejen vid namn Alice. Hon är rätt cool. Sen somnade ungarna en efter en och jag satt ensam kvar vid godiskålen som vanligt...

Nu ska jag ta mina barn i kragen innan dom slår ihjäl varandra och servera lite frukost!

Det är tuffa tider...

Ojojoj, vilken natt jag och min minste son har haft inatt...det är inte mycket sammanhängande sömn vi fått. Han är pigg och glad ändå, själv känner jag mig nästan bakfull. =/ Det började redan någon timme efter att jag somnat honom, han vaknade och gnällde...jag tog upp honom och gav lite tutte. Han fick inte mycket i sig. Det måste vara tufft att vara liten bebis med förkylning och att inte kunna andas ur näsan när man har munnen full av tuttemjölk som måste sväljas undan i takt med att det sprutar... Så somnade han ändå efter lite bank i rumpan.

...och vaknade igen efter ca. 10 minuter. Samma procedur igen alltså....provar ge honom lite tutte...provar med nappen istället...slutar med att jag får banka honom i rumpan tills han somnar. Sen tog vi om den här proceduren igen och igen och igen...säkert sjuttioelva gånger! Nån gång vid 02.30 var både han och jag så utmattade att vi föll i djup sömn. För min del varde den sjupa sömnen bara i 2½timme för jag hade ställt klockan på 05.00. Fredag morgon och tvättedag...vilket innebär att jag som har så mycket tvätt varje gång måste börja ett par timmar innan min tvätt-tid egentligen börjar...bara för att hinna bli färdig och få allt torrt till 12.00 då nästa stackare står på tur med sitt tvättlass...

Även den nästminste sonen har tillråga på allt drabbats av denna förkylning och hade feber när han vaknade i morse vilket innebär att både han och den näst-äldste sonen fick stanna hemma från dagis idag. Eftersom dom går på samma dagis och jag inte har någon bil hemma idag så går jag inte och lämnar den ene med den andre febrig i vagnen. Nu när klockan är halv tio på förmiddagen så märks det dock inget av dom där förkylningarna. Här är "High Life" igen....det byggs kojor och leks monster för fullt...på en väldig ljudnivå!



En aktiv förälder = Jag ???

Mmm, så har då dagen kommit då jag tagit steget för att bli en aktiv förälder. Jag har börjat en kurs i "Aktivt Föräldraskap", jag och Anders ska sex tisdag-kvällar framöver försöka att rannsaka våra föräldraroller och kanske bli lite mer sammansvetsade i vårt familjeföretag. Det kan man väl kalla det, ett familjeföretag...? Att tillsammans ro våra småbåtar i hamn, försöka se till så att ingen av dem tuffar i väg ensam och vilse på det stora havet. Kursen kan man se som en blinkande fyr någonstans långt därborta, en liten guidning om vilket håll land ligger åt. Sen får vi se, både jag och Anders gillar att köra lite mot strömmen...se vart vågorna bär oss. Kanske hittar vi någon mysig, liten oupptäckt paradisö på vägen!? Det viktigaste är som sagt att vi har våra småbåtar med oss, att de inte driver ifrån oss. Fyren blinkar iallafall lite tryggt därborta just nu!





Enligt den här kursens syn på det hela så finns det tre stycken föräldra-stilar, "Den Auktoritära", "Den Eftergivna" och "Den Aktiva"...för tillfället känns det som att jag och Anders mest passar in bland "Dom Eftergivna". Hemma hos oss är det lite VillaVillerKulla varje dag. Här leks det "Inte-Röra-Golv" i vardagsrummet, Kuddkrig utspelas med hela hemmet som slagfält och det dricks Cocca Cola och äts glass så fort vi blir sugna på det. Lördagsgodis existerar inte hos oss, då äter vi bara lite mer än vanligt. I stort sett kan jag inte komma på så många "VuxenRegler" vi har här hemma? Kan bero på att varken jag eller Anders känner oss särskilt vuxna?! När blir man vuxen egentligen?? Är det när man anammar alla regler om hur saker och ting ska vara? Jag är väl lite Hippie-light på det området, vill inte anpassa mig till ledet, säga saker som väntas av mig och göra saker man borde göra. Jag går hellre på känsla...Känns detta bra? Hur känns det för han/hon?  Detta för jag nog ofta över på mina barn oxå...vill att saker och ting ska kännas bra för dom. Vill bemöta deras känslor med respekt. Ibland får dom nog styra och ställa lite för mycket i vårt hem...

Mmm...det är svårt det där med föräldraskapet...alla vill vi ju våra barns bästa...sen ska vi bara lista ut VAD som är det bästa. Det bästa i mina ögon kanske är det sämsta i dina...och tvärtom?! Viktigt är nog iallafall att man stannar upp då och då och reflekterar kring ämnet. Att man är öppen för nya infallsvinklar och att man låter sig inspireras av andras tankar och idéer. Att man vägrar se sig själv som perfekt helt enkelt!!!

Jag är iallafall allt annat än perfekt....idag var jag så operfekt att jag kom en halv timme försent till dagis i morse med barnen, stressade upp på "Familjens Hus" ändå i duggregnet med Julius för att vara med på Babycafé. Där fikade alla mammorna med sina bebisar och gav dem små perfek tillagade grötportioner...alla utom jag som drack en kopp te själv utan tanke på min smackande lille bebis. Sen stressade jag, kissnödig tillbaka till dagis (endast fem minuter sen!) och släpade mig och barnen hem i ösregnet. Svängde inom "Kinesen" och köpte lingon till "Mellanmåls-gröten" jag skulle laga därhemma. Sen är jag så kissnödig när jag ska dra den tunga vagnen uppför trapporna att jag tappar greppet och skumpar till alltihop så att lingonburken far i marken och krossas mot stentrappan! Ett riktigt  -"Halleluhja-moment"!!!
Klarade mig dock på håret från att kissa ner mig själv, torkade upp den j-vla lingonen och gick ner och köpte en ny burk. Tur då att man har "nästan-perfekta-ungar" som kan konsten att skärpa till sig när mamma närmar sig sammanbrott!



Helgen

Jag och mina barn har tillbringat helgen nere i Eslöv tillsammans med Linda (en av mina vänner jag träffar alldeles för sällan!) och hennes två tjejer. God mat, gott skratt och goá minnen! Trevligt trevligt har det varit! :-) På söndagen innan vi åkte hem passade vi på att besöka Skånes Djurpark, det blev en härlig dag med klar höstluft och röda kinder!


Hahaha...måste ju slänga in en bild för att muntra upp stämningen!


Morgonstund har guld i mund!

Det uttrycket hade jag velat bajsa på! Det finns inget guld i mund i våra morgonstundar här hemma skulle jag vilja be att få tala om! Fy f-n....idag var det värre än andra da´r!

....stressar med kläder, blöjor, ryggsäckar, tekokning och dukning av frukosten....äntligen framme vid själva inmundigandet av mackorna och min varma (skållheta!) kopp te...vad händer då? Jo, jag KNÄCKER stolsryggen och brakar i golvet (rätt på svanskotan!!!) och det SKÅLLHETA teét far ut över allt ackompanjerat av vilt skrikandes barn....
-Aaaaj!!!! Det droppar på oss.....det är vaaaarrmt!!! Jag överröstar dock alla då jag skriker ut min smärta över svanskotan som kändes som att den gick av!! Suck....dessa morgnar!

Haltade hela vägen till dagis idag och fick lite sympati av en stackars dagifröken som fick hela historien serverad utan att ha bett om det! Kan f-n fortfarande knappt sitta....och ovanpå allt så har jag tvättstugan idag! :-0

På tal om guld i mund så har vi haft besök av tandfén...Linus som är en väldigt envis liten kille lyckades efter mycket vickande och vändande, vridande och bändanden dra ut sin ena framtand. Det där lille risgrynet var tydligen värt en hel guldtia tyckte tandfén och nu har Linus som är väldigt penga-tokig bestämt sig för att försöka dra ut några tänder till...han samlar ju till ett  alldeles eget Nintendo Wii säger han!


Tacksam!!!

Oj, vad jag är tacksam...jag är så tacksam så det pirrar ända ut i tårna!!! Vet inte hur i ord jag ska kunna beskriva hur tacksam jag är för vad min ängel till vän Camilla har gjort....Hon har städat mitt hem! Hon har räddat min själ från att sakta men säkert närma sig ett psykbryt. Hon är min "Knight in shining armor", hon är min räddare i nöden, hon är min ängel, hon är min vän. Tack Camilla!!! Här är så fint....och det doftar så gott...och det är som ett riktigt sånt där myshem...hon övertalade mig tom. att lägga in min fina nya Rya-matta som jag aldrig själv pallar lägga på (eftersom allt skit samlar sig i den...ni hör själv vilken ursäkt!? Suck på mig!) Nu är här iallafall så fint hemma och jag SKA VERKLIGEN ANSTRÄNGA mig för att hålla det såhär fint...inga ursäkter om att jag behöver vila mig när barnen somnat kommer att godtas...nej, här ska röjas VARJE kväll...och sen får jag vila mig EFTERÅT...och tända lite doftljus som jag gjorde igår...myspys! ...såhär vill jag alltid ha det!!

....om man ska lägga in lite flum-aspekter i detta så kan alltihop ha att göra med att jag röjde Linus rum i måndags-kväll...Anders idiot-förklarar mig...men det ÄR ett lustigt sammanträffande! Ska förklara för er så ni hänger med....Det är så här att det rummet har varit så stökigt att man knappt kunnat gå in där...länge. Så en dag rätt vad det var så hörs världens krasch, bom, bang. Jag springer in där och möts av världens glassplitter-inferno och två väldigt skamsna, skyldiga ungar uppe i våningssängen...Linus och Matteus...dom har snurrat på lampan tills hela glaskupan lossnat och trillat i golvet! Allt glassplitter låg därför blandat med alla leksaker, böcker, kramdjur och utklädnads-grejer. jag blev så trött att jag bara bar ut barnen, stängde dörren och låste den...såååå....det som inte syns, det finns inte!  ...Men i måndagskväll så tog jag tag i problemet och ägnade ett par timmar åt att städa väck allt splitter från alla saker, rista, röja och dammsuga. Sen så hände ju detta med att Camilla frivilligt erbjöd sig att komma och hjälpa till med resten av hemmet...och i efterhand...efter allt detta....så läser jag i min Feng-Shui-bok att just Linus rum representerar den biten i vårt hem som har med "Hjälpsamma vänner, medkänsla & resor" att göra!! Jag frigjorde alltså bara energierna och sen gjorde de possitiva energierna resten!! Visst är jag knäpp som tror på sånt här!! ;-)

Helgen...



I lördags var det Kanelbullens dag...då bakade vi så här smarriga kanelbullar tillsammans efter att vi varit och badat ( ....snurrigt filmklipp från badet kommer när jag lärt mig hur man lägger in det på bloggen!?)

Gårdagen var mest skit så den skonar jag er ifrån...
Boken jag läser nu "The secret" handlar om att man får det liv man ber om....tydligen har jag vid ett svagt tillfälle bett om ett stökigt hem med fyra ungar som inte lyder mig???

Kreativitet!

Lite kreativitet skulle jag behöva...lite sån kreativitet som Hampus har när han leker....fast på ett annat sätt. Lite mer kontrollerad kreativitet. Under organiserade former...
Hampus kreativa, vilda, lekfyllda sida tar helt överhanden ibland....ofta...nästan alltid...i snudd på var dag...iallafall minst en gång i veckan, kommer han hem med spruckna byxknän, fläckar och revor på övriga kläderna, skrapsår, blåmärken och bulor. Man ska försöka se det från den positiva sidan, det är kul att han har kul...att han har vänner och att dem leker och rör på sig...men det blir dyrt för klädkontot!

Den senaste månaden (september) köpte jag 3 par nya jeans till Hampus, räknar man 250:-/paret så blir det lätt uträknat ca. 750:- jag lade på bara jeans åt honom. Nu när jag tvättade upptäckte jag ett stort hål i sidan på det SISTA hela paret (nåja...inte nu längre!) Är det klokt!? Jäkla unge....han ruinerar mig! Det är detta jag menar med att jag behöver lite kreativitet. Jag behöver en symaskin och jag behöver lite kreativitet för att kunna laga kläderna när dem går sönder. Alternativt att kunna sy egna kläder..i sin egen stil....det vore ju coolt. Men iallafall så hade det lönat sig BIG TIME för mig att kunna laga lite kläder då och då!


ANDRA OMRÅDEN JAG BEHÖVER LITE KREATIVITET OCH INSPIRATION INOM ÄR;

*Våra fotosamlingar som behöver sättas i album...gärna sådär snyggt scrapbook-aktigt!

*Mitt photoshop-intresse behöver definitivt utvecklas...

*Våra väggar, dom behöver lite snygg och personlig konst. Hade kunnat kombineras med den övre punkten angående photoshop...eller sättas som en egen punkt ihop med lite canvasväv och målarfärg...+ en massa inspiration....

*Vårt hem behöver definitivt FengShuias och röjas lite...göras sådär mysigt och hemtrevligt.

*Oxå vill jag lära mig att spela gitarr och sjunga egenhändigt skrivna låtar för mina barn och vänner...


Mmmm...kort och gott skulle jag vilja vara lite mer konstnärlig...eller iallafall ha lite mer tid för att utveckla mina konstnärliga, ickebefintliga kunskaper. Tills dess får jag acceptera att jag är den jag är just nu och så beställer jag två par nya jeans + en tröja till Hampus på H&M.



Alla sova...tyst det är i huset...

Släckta äro ljusen och här sitter jag...ensam vaken...framför datorn. Trodde aldrig jag skulle våga det för vi har just sett den nya skräckisen "Mirrors" som alla snackade om och sa att den skulle vara så hemsk...fast det var den inte...eller joo...lite...men tyvärr så blev den lite överdriven emellanåt. Lite väl blodig och orealistisk, och då hamnar iallafall jag på jorden igen och hjärtat lugnar ner sig lite...för det är ju ändå inte så det är på riktigt. Det är mer läskigt när man bara skymtar och anar saker tycker jag...då får fantasin leka...det blir sådär mysigt pirrigt och man drar upp fötterna under täcket...dock inte så mysigt när man sen ska gå ner ENSAM i källaren efteråt. Men jag är ju inte rädd sa jag nyss...det är det jag intalar mig just nu! ;-)

Idag fick jag min nya fina kamera på posten!!! Ojojoj vad fin den var!!! :-D Jag blev helt upp över öronen förälskad när jag öppnade paketet, plockade ut delarna, smekte kameran, provfotade lite med den...vilka bilder...vilken kamera!! Absolut bästa köpet!! Ska lägga in lite bilder imorgon om jag hinner så ni får nåt smakprov på skärpan! Aj löööv maj nju kämra!

Men jag har gjort flera bra köp än kameran idag faktiskt...jag har varit på loppis uppe på "Familjens Hus"...där fyndade jag en del oxå! Köpte bland annat ett skitfint fleecefodrat regnställ som såg helt nytt ut av Emma .... (tackar tackar!) Sen hittade jag jättefina inlines till Linus och en overall till Matteus och lite blandade kläder till Julius, ja en hel del kap alltså!! På onsdag ska jag upp där och kolla hur mycket av mitt eget jag lämnade in som blev sålt...spännande...såg ut som att där hade gått iväg en hel del! Det som inte blivit sålt ska jag faktiskt ta och lämna in till Röda Korset tror jag och göra en god gärning! :-)

Nu borde där vara ledigt i källaren...ska gå ner och kolla!




RSS 2.0