Sparvöga

Detta var min absoluta favoritlåt när jag var liten.
Vet inte varför låten påverkade mig så mycket...men nu när jag hittade den på YouTube märker jag att den fortfarande gör det. En väldigt speciell låt....för mig!




Datorn snor värdefull tid....faktiskt!

Det är ju så....att livet traskar på i egen takt...medans man själv tar paus framför datorn.
Sen får man småspringa för att hinna ikapp livet.
Livet tar ju aldrig paus, inte barnen heller....dom springer som om dom skulle med tåget!
Tänk vad skönt om allt kunde pausa medan man själv tar en paus!!!

Men samtidigt....så trist och dött allt skulle vara då!

I datorns värld går allt i slowmotion.
En timme eller två flyter lätt förbi utan att man märker det.
Ska bara kolla lite intressanta saker på nätet...två, tre bestämda platser....oxå lite google.
Vissa bloggar är ju oxå oundvikliga hållplatser, måste ju uppdatera mig om vad som händer i din värld. Och du...hur har du det??
Här sitter jag i min bubbla medan barnen snabbspolar därutanför.
Är det så hos dig med???

Brukar klaga på Anders...att han går miste om livet (så som det är på riktigt!) medan han sköter om sitt liv på WoW.
Han missar värdefull tid med barnen och han försummar sina "irl" relationer.
Livet springer ifrån honom.

Men....ska jag vara ärlig så är det så för mig med!
Kanske inte i lika stor utsträckning, men ändå.
Jag är lika beroende av mina pauser från livet som han är....vi pausar och livet springer ifrån oss.
Snart...snart...förhoppningsvis så har vi inget internet längre......

Jag TROR att det kan vara bra för oss!!!


Blue feelings, blue christmas

Julafton är över....och skönt är det.
Vi hade faktiskt en riktigt mysig och bra dag tillsammans, Anders och jag lagade julmat ihop och ungarna sprang rundor här helt toppade och väntade på tomten. Minns själv hur lång julaftons dag kunde kännas när man var liten. All den här förväntan som bubblade inom en. Julen är till för dom små...verkligen. Själv har man på något sätt tappat magin med det hela, all stress och alla krav. All besvikelse över att saker blir som dom blir...och att människor är som dom är. Det är jobbigt att vara vuxen, lättare att vara liten och blåögd. Men på något sätt så lyckades vi tillsammans förtränga alla tråkigheter och njuta av ungarnas glädje. Det blev en lyckad jul....trots allt!

Nu är det inte många dagar kvar på det här året. Jag ser fram emot 2009 med förväntan.
Hoppas av hela mitt hjärta att det blir ett bra år. Ett förändringarnas år.
Vi kanske köper det där huset som fyller våra drömmar, ungarna får byta skola och dagis, det blir mycket renovering och skralt med pengar....men det känns som att det kan bli jäkla bra ändå. Början på något nytt....bättre....lugnare....naturligare och närmare. Jag håller mina tummar så hårt att dom vitnar.

Just nu är jag bara så fruktansvärt trött på allt drama i vårt liv!!!!!
Trött på att leva i en marrionett-teater där trådarna bara trasslar in sig........


Granbarr & Glitter

Kombinationen julgran med glitter och kulor som glimmar så fint och en vild bebis på 8 månader i gåstol är inte så bra....
De timmar som förflutit sen jag så våghalsigt gav mig på denna kombination har jag tillbringat på helspänn...
Nu börjar tålamodet ta slut och detta som skulle bli julefridens dag har redan börjat balla ur....

Röööööör inteeeee graaaaaneeeeeeeen!!!!!


MammaTjaaaat.....

Har du oxå fastnat i tjatfällan????
Ska vi göra en deal och komma överens om att vi inte vill sluta så här?? ;-)





Imorgon är det julafton. Granen är klädd, julklapparna inhandlade, tomten är fixad.
Tänk att jag lyckades även i år!!! Nu ska jag snart ta min "lille" bebis och köra upp på Bvc för en 8-månaders-kontroll....sen ska jag se om tvättstugan är ledig när jag kommer tillbaka. Ikväll blir det tidigt i säng för ungarna eftersom deras mamma ska leka tomtenisse och slå in paket för glatta livet. Vi är så elaka att vi gömt alla kassarna i garaget i år...dom anar ju ingenting dom små liven. Igår när vi kom hem sa vi med en gemensam besviken stämma att vi tyvärr inte hittade några julklappar alls i affären, alltså köpte vi inget....men vi får vara ute i bättre tid nästa år sa vi. De stackaras barnen tog det tråkiga beskedet så behärskat de kunde....vad tråkigt...och deras stora ögon blänkte lite. Tänk vad kul de ska bli imorgon att se deras miner när tomten kommer med exakt det dom önskat sig ändå!!!! :-) Gullungar. Hade kunnat vända upp och ner på hela världen för att dom skall vara lyckliga!!!

Rise & Shine

Måndagmorgon...och livet känns bra.
Igår städade jag HELA mitt hem....här är så fint nu att jag bara njuuuuuter.
Den här gången har jag LOVAT mig själv att vi ska hålla det så här. Ska ta ett snack med resten av familjen vid frukosten, dom får baske mig oxå dra sitt strå till stacken. Kan inte vara för mycket begärt att dom två stora killarna lägger sin tvätt i tvättkorgen, hänger upp sina jackor och snyggar till på sina rum varje kväll! Om vi håller grejerna ifrån golvet så blir det lite lättare att hålla rent oxå....då kan jag ta mig ett varv med dammsugaren iallafall varannan dag...och Anders kan ta ett varv med skurmoppen varje helg. Det låter bra. Skärpning på oss nu!

Igår kväll tog vi in granen oxå...blev ju att jag köpte en själv i lördags. Vill inte vänta tills sista sekunden innan man får ett besked från Anders mammas kille. Hade inte förlåtit mig själv om granarna varit slut i dag och vi inte hade fått tag på någon. Men detta var en fin gran, till och med en speciell gran sa han där granförsäljaren...grenarna växer krokigt på den...men det gör den bara extra charmig. Jag blev kär direkt. En speciell gran med krokiga grenar måste ju bara vara ämnad för oss. Här kan du vara trygg lilla gran...vi är inte heller perfekta...men vi är jäkligt charmiga! ;-) När ungarna vaknat ska vi klä dig så fint i guld och svart (...om jag får bestämma...vilket jag säkert inte får! ...ska kanske passa på att gömma undan allt det där pyntet jag inte vill ha fram, innan dom vaknar!?)

Idag är det shopping som väntar....ska iväg och se om jag hittar den där "I Teddy" till Linus...och något mer till Hampus (kan dock inte bestämma mig för vad!?) + något från deras farmor (...lutar åt lego...eller en extra wii-kontroll...hmm??) Känns som att det hade varit bra att bestämma sig för en exakt inköps-lista innan vi åker. Kan ju tänka mig att där är trångt i affärerna idag och min mans tålamod är inte det bästa...inte min minste sons heller för den delen. Detta kombinerat med min extrema besluts-ångest känns lite riskabelt...Så ska vi ju till Familia oxå och handla mat....om pengarna räcker till det vill säga....hahaha....känns som att jag blir knäpp på vår ekonomi snart. För tillfället kör jag struts-metoden och sticker huvudet i sanden...tralalala....nu trallar vi på en jula-låt istället....






Filbunke

4 dagar kvar till julafton.
Barnen börjar bli lite smått oroliga över det faktumet att deras föräldrar inte är av den stressade sorten.
Linus sa på dagis i torsdags;

-Idag är det bara 6 dagar kvar till julafton.
-Mmm, det är väl spännande?
sa fröken
-Ja men min mamma är inte färdig med julstädningen, och vi har ingen gran heller.....Vi har faktiskt inte ens julpyntat ännu!



Nu börjar faktumet gå upp för mig att den här ekvationen kan bli svårare att lösa än jag anat. Vi har faktiskt väldigt MYCKET som ska fixas och ordnas med innan det får bli jul här hemma. Fyra dagar börjar kännas en aningens lite, det KAN bli lite stressigt att hinna med allt. Får nog ta och skaka om den här filbunken så den blir lite mer lättflytande. Just nu känns det lite för trögt.

Den här helgen ska jag iallafall ägna mig åt att städa det sista. Linus fönster ska putsas, toaletterna och badkaret ska skrubbas (har köpt så coola halkskydd till badkaret med dödskallar som ska klistras dit + att jag skaffat ett nät att hänga alla badleksakerna i...det kommer bli fint!) Sen är det väl den vanliga röjningen, alla saker som ligger överallt ska hitta sin rätta plats och golven ska skuras. OM jag blir färdig med detta idag ( får se hur flitig jag känner mig...) så ska jag överlåta julpyntningen åt ungarna ikväll. Just nu trängs ALLA femtioelva tomtarna och snögubbarna på deras rum...dom ska få äran att sprida ut dom lite så här blir juligt överallt. Sen kan man ju undra om svärmors kille håller sitt ord och fixar en gran åt oss i helgen (han har egen skog)...annars får vi hålla tummarna att där finns någon kvar att köpa på torget på måndag! :-S  Det är ju faktiskt så att julen brukar infinna sig först när granen står kädd och fin i vardgasrummet.

På söndagkväll kommer Farfar och Ingrid hit med en stor korg "jula-gott" till oss....det ser vi fram emot. Ingrid är så duktig på att göra allehanda typer av julgodis, så det har vi överlåtit på henne i år. Jag och ungarna har spritsat kristyr på köpta pepparkakor...det får räcka för oss i år. KANSKE att vi ger oss på att göra ischoklad tillsammans på julafton, vi får se...det är ju faktiskt rätt så lätt gjort.

Men annars så är det inbokat en hel shoppingdag på måndag. Då kommer svärmor och passar de tre äldsta barnen medan jag, Anders och minstingen ger oss ut i trängslen. Då ska vi ordna de sista paketen till Hampus och Linus + att vi ska hitta något till allihop från deras farmor som vill slippa handla själv....sen får vi väl köpa lite julmat (julskinkan jag griljerade i början på veckan är ju nästan redan slut!! Det är så jäkla gott att ha på mackan....:-) Vi kommer dock bara köpa det absolut viktigaste, det blir inget stort julbord för vår del i år iom. att vi ska fira själva. Lite tråkigt dock att svärmor väljer att sitta själv före att fira med oss, men vad fan...det är hennes val. Kan ju inte tvinga folk till att umgås med oss. Vi kan nog faktiskt fixa det riktigt julmysigt själva om vi vill. Så kan hon sitta där själv och sura.

Det största problemet är dock tomten!!!
Var F-N hittar man en tomte fyra dagar innan julafton?????
Vår gamla tomte som kommit troget varje år sen Hampus var bebis har blivit avslöjad...han kan vi inte ta hit i år. Det går inte. Hampus avslöjade honom när vi tittade på film från någon julafton här hemma. -Det är ju Håkan som klätt ut sig!!!
Linus rynkade på ögonbrynen och tänkte lite -Ja, det har du rätt i, sa han. -Det ÄR ju Håkan!
Nu vill jag överbevisa dom...att det inte är Håkan som kommer hit utklädd till tomte. Jag vill bevisa för dom att det ÄR den riktiga tomten...iallafall Linus vill jag övertyga. Hampus blir ju ändå åtta i januari, det är inte många 8-åringar som tror på tomten. Men Linus tycker jag ska ha kvar sin tro i minst ett år till...

Känner ni någon tomte som har en kvart över på julafton så hör gärna av er!!!!! Jag har tomtedressen och skägget, men jag saknar tomten...någon annan kanske har tomten, men saknar dressen?? Så kan vi byta tjänster ju!!!



Nu är klockan sju och det är dags att skaka om filbunken. Nu har jag suttit här tillräckligt länge, så länge att jag hunnit äta upp allt godis som blivit över sen myskvällen igår. Då såg vi förresten på KungFuPanda...riktigt rolig film faktiskt!! Har ni inte hunnit se den ännu så kan jag absolut rekomendera den!  Nu ska jag resa på röven och se till att det blir jul här med.............God Jul allihopa!

This Is The Life....

Jaha...ännu en natt med knappt någon sömn har förflutit.
Kom inte i säng förrän närmare 01.00 och sen vaknade Julius vid 02.30 och skrek som en galning.
Man känner sig så hjälplös...vet ju inte vad som är fel. Man provar allt. Ger tutten till honom om och om igen tills han blir asförbannad....ok, du är inte hungrig! Så lägger man honom på sidan och buffar honom i ryggen...funkar inte. Så lägger man honom på mage och buffar honom i baken...funkar inte. Så lyfter man upp honom och provar att gunga honom i famnen....funkar inte. Så lägger man sig på rygg med honom på bröstet och skumpar lite (funkade alltid på Hampus!)...men nej, det funkar inte här. Till sist ger man upp och går ut i köket och hämtar alvedonen. Han har säkert ont nånstans....tänderna kanske....eller öronen...kanske magen!? Det slår iallafall aldrig fel, ALLTID när jag ger honom den där flyt-alvedonen så klöks han och sätter den i halsen....sen skriker han ännu mer för det! :-S

Klockan 03.20 gick vi upp och tog ett bad...min bebis och jag. Det funkade minsann....nu är han på utmärkt humör!!
Själv har man lite lätt svidande och röda ögon...men jag är över förväntningarna pigg ändå! Får dock se hur lång dagen känns sen i eftermiddag! ;-)

Mmmm....igår fick vi lånelöftet från banken. Nu är vi alltså ett steg närmare "DrömKåken".
Det var väl en av anledningarna till att jag aldrig kom i säng i går kväll...jag och Anders hade brainstorming kring vad man kan göra med huset/gården. Hur ska vi prioritera med renoveringen? I vilken takt ska det ske? Hur vill vi ha det? Vilka möjligheter finns det? osv. osv. Möjligheterna är iallafall oändliga, det är väl därför vi är så förälskade i huset. Det är ett ställe där vi kan låta drömmarna sväva i väg åt vilket håll som helst...finns många möjligheter till alternativa inkomst-källor. Garageuthyrning...djuruppfödning....Bed&Breakfast...kanske kan jag öppna en liten Alternativ-Terapi-Mottagning....eller en liten gårdsbutik...endast fantasin och fegheten sätter gränserna!

Vi får iallafall först se hur pass fukten spritt sig inne i huset....jag ska ringa och boka in besiktningsmannen idag. Men har du en tumme över så kan du ju hålla den åt oss! ;-)

Nu ska jag ta tag i mitt tvättberg, försöka vika och få in det i garderoberna innan resten av familjen vaknar...nu sover ju Julius igen (det är klart...han är väl trött efter den här natten!) I eftermiddag kommer Mickis, Kevin, Elias och Noah hit och spelar Wii med oss....det ska bli kul! Det har varit mycket liv och rörelse här hemma den här veckan...I måndags var Camilla, Robin och Zackarias här nästan hela dagen, Camilla hjälpte mig att städa lite och sen spelades det Wii och fikades. I tisdags var Jennica, Angelo och Amanda här till långt ut på kvällen, käkade pannkakor och mös med oss...och igår var det Sara, Isabelle och Loke som var här och gjorde dagen trevlig för oss. Sara du är helt grym på boxning, hahaha! ;-) Jag älskar er mina vänner, ni gör mitt liv lite mer högljutt, skrattfyllt och kaos-artat....men det gör det så mycket rikare!!! Hoppas att ni fortsätter komma fast vi kanske flyttar till Skånes Fagerhult!!!



Glömde ju en sak...en viktig sak!

Här kan du få gratis linser om du bloggar och har gjort det i mer än två månader. Inte illa va??
Det är färgade linser utan styrka och dom har en massa coola färger! Sjäv valde jag ett par som framhäver min gröna färg. Ska bli spännande att se hur jag passar i dom. Testa själva!!! :-)

www.fargadelinser.com



Jordbävning!?

Precis började hela huset skaka...det skakade så mycket att Anders vaknade....och det krävs en del för att han ska vakna. Trodde först att dom sprängde något nere i tvättstugan (man vet aldrig när man snackar om Fasanvägen!) men sen så snackade jag med Tanja på msn och det hade skakat i dera kvarter oxå...Alltså måste det ha varit en jordbävning! Har vi jordbävningar i Sverige??? Tänker genast på dom som upplever sådana jordbävningar som gör att husen rasar, det måste vara fruktansvärt!! Detta lilla gjorde mig tillräckligt skrämd....hoppas det inte kommer mer! :-S

Så...nu ligger det uppe på Aftonbladet Tydligen har hela Skåne skakats om!

Annars lunkar livet på...med förkylningar, vattenkoppor och magsjukor. Känns som att vi är mer eller mindre sjuka allihopa här nu...Hampus är väl den som klarat sig bäst med endast lite hosta än så länge. Matteus har ju vattenkoppor men är pigg ändå (ska faktiskt lämna honom på dagis idag!) Julius, Anders och jag har en grym förkylning och Linus har feber och spyr...helt sjukt detta. Hoppas det blir bättre till jul!

Vattenläckage och Vattenkoppor

Mmm, fredagen innehöll båda delarna!
Matteus var en riktigt söt liten tomtenisse i luciatåget som dagis ordnade på morgonen. Linus med, han sjöng så högt och tydligt alla sångerna han lärt sig att han överröstade de andra barnen. ;-) Så när vi satt där efteråt och fikade på lussebullarna som barnen bakat råkade jag se ett par prickar på Matteus mage...och ett par på ryggen med. Krävdes ingen längre fundering över vad det var för något eftersom det gått vattenkoppor på dagis en tid nu. Alla som inte redan blivit smittade blev väl det nu i luciatåget...så om två veckor till jul kommer både vår lille Julius och resten av barnen på Matteus dagis ha vattenkoppor. GOD JUL! :)

Efteråt körde vi ju och kollade på huset som vi blivit så intresserade av. Det var precis så som vi tänkt oss....vi blev ännu mer förälskade när vi gick där och kollade. Så rätt vad det var råkade jag titta upp i taket och se att det flagnade. Mäklaren konstaterade att huset dragit på sig en fuktskada nu när det stått tomt så länge. Taket var inte riktigt tätt och tydligen har det regnat in på vinden och självklart har fukten trängt ner i vindsgolvet/taket undertill. Det kostar en hel del att renorvera. Det kostar både pengar, engagemang och tid. Just nu brottas vi med demoner. Ska vi lita på hjärtat att detta huset är det rätta, trots allt jobbet vi måste lägga ner...? ...eller ska vi lyssna på förnuftet och inse att det blir för mycket för oss. Det blir kanske att ta sig vatten över huvudet i DUBBEL bemärkelse! ;-)

Kan ändå inte hjälpa att känslorna sveper iväg med mig. Jag kan se den här lilla gården framför mig när den blivit som vi vill ha den. Helt underbar är den bilden. Detta huset "känns" så rätt i hjärtat....men jag vill verkligen inte att det ska bli ett så stort projekt för oss att vi tappar glädjen och glömmer bort oss själva. Jag vill inte leva i ett så stort renorveringskaos att barnen inte hinns med och att tröttheten sätter sådana spår att vi tappar kärleken till varandra och bryter upp vår familj. Det är ju den stora rädslan, att vi ska tröttna på allt mitt uppe i alltihopa och ångra vårt val. I nuläget är Anders dock positiv, och menar att med så mycket jobb framför oss är det lika bra att vi skippar Internet och kabel-TV....sånt som lätt snor tid från oss annars...också satsar vi på detta projektet tillsammans. Våra drömmars hus!

Kan inte hjälpa att mina tankar dras till den där filmen med Björn Skifs...."Drömkåken". ;-)

Får väl se vad det blir av detta, vi ska iallafall prata med banken i veckan och sen får vi ta dit en besiktningsman som ger oss ett rakt besked om exakt hur mycket där är att göra...Nu ska jag hoppa in i badet med mina två minsta. Stackars lille Julius  är så förkyld...helt täppt i alla kanaler...snorig, rosslig och på det har han fått ögoninflammation i bägge ögonen. Han är ingen vacker syn min lille pojk...men ett varmt bad brukar hjälpa lite.


Möjligheternas dag idag....

Dagen i Dag 

Dagen i Dag är en märklig Dag - den är Din! 

Dagen igår föll den ur Dina händer,
den kan inte få något annat innehåll än det Du redan gett den.
Dagen i morgon har Du inte fått löfte om,
men Dagen idag har Du, det är det enda Du kan vara säker på.
Den kan Du fylla med vad Du vill, använd Dig av det.
Idag kan Du glädja en annan människa.
Idag kan Du hjälpa en annan.
Idag kan Du leva så; att kanske en annan
innan kvällen kan tacka Dig för att Du finns till.
Dagen idag är en betydelsefull dag,
DEN ÄR DIN


Hittade den här dikten på en sida och tyckte den var så fin. Den säger så mycket om livet. Gårdagen är redan skriven...den går det inte att ändra på. Framtiden kan visst vara lockande men den blir som den vill...vare sig du vill eller inte. Det enda du kan styra över är det som är här och nu! Idag är alltså möjligheternas dag!

Ska ändå skriva lite om både gårdagen och morgondagen här i bloggen nu...jag har ju varit lite dålig på att uppdatera er tycker jag. Önskar att jag hade haft tid, ork och engagemang att skriva ett litet inlägg om dagen...men jag (och ni!) får vara nöjda med bloggen som den är. Igår slog jag faktiskt läsarrekord igen (trots dålig uppdatering..) 50 unika besökare, det är inte illa det. :-) Fan vad det stör mig att hela texten blir centrerad nu! Grrr...

Jaha, gårdagen då ja....Gårdagen var dagen då klass 1B´s julfest gick av stapeln. Redigerad av mig och de tre andra klassmammorna. Det gick över förväntningarna...men jag ska vara glad att jag inte är den enda klassmamman. Jag är glad över att det finns mer organiserade och strukturerade klassmammor än mig. Tillsammans rodde vi dock det hela i land och nu kan man släppa den stenen. Stolt är jag över Hampus oxå, som vågade vara den enda pepparkakan utan att skämmas. Tror vårt lilla snack det hjälpte. För en vecka sedan tyckte han det var pinsamt...så pratade vi lite och jag berättade om mitt lilla knep. Allt sånt som man tycker är pinsamt kan man vända på och låtsas att man är stolt över...så känns det genast lite lättare. Vet inte om han lyssnade eller det var något annat som påverkade, men nu hade han absolut inga problem med att vara pepparkaka. :-)

Över till morgondagen...som kan bli en stor dag om vi har tur. Morgondagen bär på förväntningar...morgondagen kan förändra vårt liv. Morgondagen kan innebära att vi tar ett stort steg och lämnar tryggheten och satsar på framtiden. Vi får se. Vi ska iallafall titta på ett hus 3 mil härifrån. I Skånes Fagerhult. En ännu mindre håla än Perstorp...så liten att dom bara ha EN skola och den innefattar alla årskurserna F-9 och ETT dagis. Huset är gammaldags och omodernt men välbehållet. Det är en liten gård, med stall och uthus och jordkällare osv. En kringbyggd gård där vi ringar in oss själva och stänger ute omvärlden. Så ligger där en sjö precis intill och allt är så som vi vill ha det. Får se om det känns lika bra när vi kommer dit. Isåfall, om allt känns rätt och banken säger ja....då satsar vi fullt och lämnar det vi har för att satsa på något nytt. Känns häftigt....

Idag är dock det väsentliga just nu. Idag är möjligheternas dag...


Söndagkvällar på schemat

Ja, på mitt schema är söndagkvällarna inbokade. Söndagkvällarna tillbringar jag i flitens tecken tillsammans med två av mina vänner; Sara och Camilla. Vi har återupptagit en väldigt smart och rolig tradition som egentligen jag, Sara och Linda S. började med för längesedan...sen rann det tyvärr ut i sanden. Men nu tar vi nya tag igen! Vi träffas, fikar, snackar skit och hjälps åt att få undan sånt som aldrig blir gjort annars. Sånt man skjuter på för att det är så trist att ta tag i. Tillsammans är det inte trist, det vill jag lova! ...och snabbt går det oftast oxå.

Igår (söndagkväll) hade turen kommit till Sara och det var hennes tur att hitta på arbete. Tyvärr kunde Camilla inte fixa barnpassning, så det blev bara Sara och jag. Vi jobbade dock på som tre ändå och röjde hela deras utelänga på mindre än två timmar. Så fint blev det! Det enda vi inte han med var att dammsuga den, men det är ju snabbt gjort för Sara eller Glenn själva sen. Det känns så konstruktivt att få saker gjorda samtidigt som man har roligt! En tanke och idé som jag gjärna vill dela med mig av till er andra som har dåligt med tid i vardagen och svårt att få tummarna ur. GÖR DET TILLSAMMANS!! :-)

Efteråt käkade vi Banana Split och tittade på Sanningens Ögonblick...eller försökte iallafall, mellan allt traggande! ;-)
Sen fick jag köra ensam hemåt i mörkret och dimman. HATAR att köra ensam på "natten" (23.15). Känns som man är helt själv på vägen mitt i ett spöklandskap....och man vågar fan inte titta i backspegeln, ifall det sitter "någon" i baksätet. Känns det som att jag har tittat för mycket på skräckisar eller? ;-)



PS. Förresten så tar vi gärna emot fler medlemmar i vår söndagskvälls-klubb!!!

Det lackar mot jul...

Dom går så fort...dagarna.  Det drar ihop sig inför julafton...och samma fråga varje år. Ska vi hinna få ihop julklapparna i tid?  Faktiskt, även i år tror jag att vi kommer lyckas på den punkten! Inte illa för att vara oss...som alltid är ute i sista sekunden. I år har vi dock dragit ner på köphysterin, mycket för att vi inte har pengar och oxå för att vi märkt att våra ungar är så fruktansvärt bortskämda att dom inte bryr sig eller ens är rädda om sina saker...dom har för mycket alltså! Så här ser årets önskelistor ut;

HAMPUS ÖNSKELISTA;

* Funkey´s (den där nya data-spels-gubben man fäster genom USB:n)
* Super Mario Galaxy (Wii-spel) 
* Litt´lest Pet Shop VIP-nalle med Internet-kod
* Lego Star Wars
* Faktaböcker om vilda djur
* Stor Pokemon-pärm eller plastfickor som passar till Pokemon-korten + fler kort
* Pengar
* Nintendo Wii-kontroll
* Lego Indiana Jones (Wii-spel)

LINUS ÖNSKELISTA;

* Lego Indiana Jones
* I Teddy (den där nallen med mp3-spelare)
* Litt´lest Pet Shop VIP-nalle med Internet-kod (helst hunden utan hatt?)
* Playstation Portable
* Lego Batman (Wii-spel)
* Warrio-land (Wii-spel)
* Lego Hus
* Funkey´s ( som sagt...den där nya data-spels-gubben man fäster genom USB:n)
* Pokemon-kort i den lådan med Pingvinen på framsidan

MATTEUS ÖNSKELISTA;

* Böcker
* Batman-saker
* Teletubbies-saker
* Spindelmannen-FlexiTrax-bana
* Koja (något slags lektält)

JULIUS ÖNSKELISTA (...PÅHITTAD AV MAMMA);

* En ny fin sittvagn
* Sån där badleksak man häller vatten i så att hjulen snurrar
* Samma koja som Matteus (skitkul för dom små att leka i ju...)
* Någon slags boll/figur som stimulerar honom att krypa efter
* Aktivitets-tavla med ljud och ljus

Matteus och Julius julklappar känns klara, till dom har jag beställt ett djungel-inspirerat lektält som kommer passa perfekt på deras rum när det är färdigt. Sen har vi köpt vars en Teletubbies-nalle till dem med ljud och ljus och grejer plus två Teletubbies-filmer. Det är ju Matteus som är galen i Teletubbies, men  eftersom Julius inte kan önska sig något själv så  får hänga med på det hela bara. ;-) Han blir nog ändå mest glad för pappret och snörena!
Till Hampus och Linus har vi köpt vars ett spel till Nintendo Wii (Super Mario Galaxy och Lego Batman). Sen ska jag köpa den där "I-Teddy" till Linus och något mer till Hampus oxå, vad kan jag dock inte bestämma mig för! :-S

Mer än så blir det inte....dom får ju faktiskt av andra oxå! + att dom fyller år i början av året alla fyra.

Thank you Lord!

Jag är äntligen färdig med Linus rum!!! ....nu ska där bara möbleras och det är ju snabbt gjort iom. att sakerna i princip bara står och väntar på att få bäras in där. Det blev så jäkla bra. Jag är så enormt nöjd att jag finner inga ord. Linus är oxå supernöjd och har tillbringat hela morgonen där inne (trots bristen på möblemang!) Eftersom det inte i ord går att beskriva hur duktig jag varit och hur snyggt det har blivit så slänger jag in en bild på fondväggen istället! Vassegooood.....




Mmm....snyggt! Eller hur? :-)

När jag ändå sitter här och visar upp prov på min kreativa ådra så kan jag ju visa er en snutt av Hampus fondvägg med, hans rum renorverade jag i våras. Det blev oxå skitsnyggt. Näää, jag skryter väl inte? Tycker ni det? ;-)






Nu ska ja påbörja projektet med Matteus och Julius rum, fast jag ska vänta tills att jul och födelsedagarna i Januari är över. Men det ska bli så kul, dom ska få ett djungel-inspirerat rum med tält, lianer och massor av söta djungeldjur! :-)
...Nu höjer dom dock hyrorna här i vår bostadsrättsförening IGEN och Anders är lagom irriterad. Han vill att vi ska slå slag i saken och flytta till hus nu direkt. Så vi får väl se hur det blir...Jag vill ju oxå flytta till hus (...om vi nu kan få lån!?)


Känns ju dock lite trist att isåfall lämna de fina rummen jag precis blivit färdig med! Hahaha....;-)


Min önskelista;

Tre hårda klappar;

1. En råsaft-centrifug ( en sån man kan pressa juice av till och med en morot med! Tänk vilken grej med hemmagjord juice varje morgon! )

2. En laptop...eller två kanske tom. Hade velat ge ungarna den här datorn vi har nu att ha sina spel på...så kunde jag och Anders haft vars en laptop.

3. En ny sittvagn i cool modell...som är lätt att köra för mig och skön att åka i för Julle-Bulle. (så blir det ståbräda för Matteus!...eller den där nya grejen med typ en kick-bike att fästa i vagnen för syskonet...)
 

                   


Tre mjuka klappar;

1. Sex stycken nya, sköna och mjuka täcken + kuddar (underbar känsla att kunna kasta de vi har!)

2. En svart lång löpare att lägga på köksbordet (...letat överallt men hittar ingen någonstans!)

3. Vill haka på trenden och önskar mig en sån där stickad basker-liknande mössa med tillhörande halsduk att värma mig med i vinter....och en fin stickad kofta...och ja....märks det att jag hatar att frysa?


    



3 viktiga klappar;

1. Att vår familj får vara fortsatt friska och lyckliga tillsammans. Önskar mig KÄRLEK....mera kärlek till alla!

2. Önskar mig ett välbetalt och engagerande jobb...pengar och välstånd...trött på att vara fattig.

3. Sist men inte minst önskar jag att 2009 blir ett bra år för oss alla. Dig, mig och världen!


    


RSS 2.0