En vecka...

Det är redan en vecka sen jag tvättade sist...och nu sitter jag här igen...Snurrar rundor på nätet medan tvätten snurrar rundor in maskinerna. Trist som f-n att vätta men ändå en härlig känsla att vika ihop mjuka, väldoftande kläder som nyss varit skrynkliga och illaluktande. Tänk bara om det hade gått lika lätt med hemmet...just nu är det skitigt, snuskigt och illaluktande. Hade varit en härlig känsla om det vore rent, fint och väldoftande! :-)

Igår var vi på shopping igen, jag och Camilla och våra hulliganer till barn. Var en sväng på Toys r´Us och handlade försenad present till Robin. Det var lyckat för dom hade lagerrensning och utförsäljning på just det legot han ville ha...vilket ledde till att han fick jättemycket lego för pengarna! Kul! Synd bara att jag inte hade mer pengar så jag kunde köpt till mina barn oxå...men så brukar det vara vid sådana där tillfällen...jag har ju egentligen slösat tillräckligt den här månaden! ;-)
Sen var vi inne på Max och käkade....jävligt gott var det! Dom har faktiskt bättre hamburgare där än Mc. Donalds har...Burger King har fortfarande bäst, men i och med att dom är så dyra så halkar dom ner på listan. I fortsättningen ska jag nog besöka Max lite oftare...dom har ju faktiskt nyttiga hamburgare med...om jag nu brukar allvar med min bantning nångång!?
Till sist besökte vi Familia och handlade lite inne på CityGross. Jag var riktit duktig och höll notan nere på hälften av det jag brukar ha den på...undvek all färdigmat och köpte bara råvaror och huvudingredienser. Så nu blir det att laga maten från grunden...inget slarv och inget slösa...så är det när man är fattig! :-)

På kvällen hade Robin disco för barnen, det tyckte dom var roligt...trots att dom slogs och dansade och trampade på lego omvartannat. :-D Tog hem tre VÄLDIGT svettiga barn vid nio-tiden igårkväll och sen somnade dom nästan direkt, det tar på krafterna att springa med mamma i affärerna och sen dansa disco på det!

Nu ska jag återgå till tvätten i källaren så Anders får sitta här...han börjar grymta och sucka sådär som han gör när det han får WoW-abstinens!

Madonna

Visst var Madonna bättre förr??
Avslutar kvällen med en av hennes sköna låtar.....


Fredagsmys!

Idag är det fredag och då är det tradition i vårt hem med fredagsmys. Just nu kollar vi Asterix och Olympiaden (ungarna gillar den...men tyvärr inte min favorit) , äter blandgodis, popcorn och baconchips. Jag har ätit så mycket att jag mår illa...kände att jag behövde upp och röra mig lite = komma en bit ifrån skålarna... Finns INGEN jag känner som har sååå dålig karaktär som jag när det gäller onyttigheter! Bättre jag sitter här och bloggar lite...

Anders har redan somnat, han måste ha varit trött!? Brukar inte hända ofta att han somnar före mig....
Idag har jag älskat honom extra mycket för han har varit sådär som jag alltid vill ha honom. Mysig, hjälpsam och underbar. Inget WoW idag alltså (Halleluja!) Istället har han diskat, plockat undan här hemma, badat och lekt tillsammans med Julius och Matteus samt haft djupa diskussioner med mig angående hur en perfekt seperation ska se ut...inte för att vi tänker seperera....men...Vi har så många vänner runt omkring oss nu som har sepererat och man ser hur mycket problem det drar med sig. Skräckscenario som man själv hoppas slippa uppleva. Det låter så trist att behöva tackla alla de problem som mest troligt uppstår hos de flesta som har delad vårdnad om sina barn. Bägge parter vill i grund och botten barnens bästa...men så blir det så fel ändå ibland. Jag hoppas verkligen av hela mitt hjärta att det kommer vara jag och Anders för evigt.
Visst ibland kan man fantisera med tanken om hur det hade varit att bara ha barnen varannan vecka, all tid man hade haft över till bara sig själv den där veckan utan barnen och sådär...men sen tänker man oxå på hur mycket man hade saknat dem och tänkt på dem. Man tänker på hur tråkigt det hade varit att inte kunna dela upplevelserna kring barnen tillsammans med den enda människan i världen som bryr sig lika mycket som jag - deras pappa. Den där känslan av gemenskap man får när man tittar på barnen och sen på sin partner och kärleken som bubblar inom en. Dessa underbara varelser har VI gjort tillsammans. Hälften jag och hälften du...tänk vilken bra kombination!



Hahaha...bilden är från Julis dop...annars står vi aldrig såhär fint uppradade...och vi är aldrig så välklädda heller! :-D

Hej Bloggen...

Jag har ett problem...problemet är min ena lille sons humör. Det är Linus vi talar om...han har ett så fruktansvärt ombytligt humör att man ibland står helt handfallen! En känslokille....till max...är han glad så är han GLAD och är han arg så är han ARG!!!!! ...och det skiftar på fem röda sekunder! Det tar på krafterna att hänga med i hans svängar ska jag be att få tala om. Självklart måste det ju vara jobbigt även för honom...
Imorse till exempel så var allt frid och fröjd ända tills vi skulle gå till dagis...då bad jag honom att ta på jackan för att det är lite kyligt idag...mmm...-Var är den j-la jackan då? -Jag vet inte Linus, du får kolla själv...Så började han kasta rundor på saker i hallen...-Aaahh, jag hittar inte den j-la jackan (ja...han svär mycket när han är arg!) Så kom vi på att den säkert ligger kvar i bilen sen igår och pappa har bilen på jobbet idag...-Du får ta jeansjackan istället...-Ok, inga protester....men sen tog han vintermössan och jag bad honom snällt att ta kepsen istället -Det är för varmt med mössa...(Jag vet...jag talar emot mig själv ibland...) Sen var bråket igång.
Därute skulle han sitta på vagnen (som redan bär två barn) vilket han vet att han inte får. Sen skulle han gå framför vagnen så att jag inte kunde köra den utan att köra emot honom. Då blev han tvungen att gå brevid vagnen och hålla i styret....Hela vägen till dagis spydde han galla över mig. -J-la skitmamma, jag tänker ändå flytta hemifrån. -Alla i vår familj är så j-la dumma...jag ska släppa in en hel burk med spindlar (han vet att jag är rädd för spindlar!) så dom kan krypa i din säng och på golvet och överallt...giftiga spindlar så dom dödar dig! -Men då har du ju ingen mamma mer! försöker jag lugnt och pedagogiskt avstyra bråket med...-Tror du jag vill ha dig som mamma då? Det vill jag inte!!! Du är bara en skitmamma!! .......Hårda ord från en 5-åring!! :-(
Framme på dagis har han lugnat ner sig....kramar skrattande om mina ben innan jag ska gå och säger att han har den bästa mamman i hela världen. -Du får inte gå mamma! Jag ska aldrig sluta krama dig...Jag älskar dig!
....och jag älskar dig med din lilla skitunge!...så mycket att det gör ont inombords! Men VAD ska vi göra med ditt humör???

Igårkväll var vi på skolgårdsfest och grillade korv...det var nog lite trevligt...eller ?... Kul att träffa lite folk iallafall och låta barnen härja av sig lite energi. Pratade en stund med Hampus fröken som berömde honom mycket efter det lilla hon lärt känna honom. Hon sa att han är duktig och flitig i klassrummet. Han lyssnar, lyder och vill lära sig...sen sa hon att han är lite minipolis oxå...glad för att lägga sig i sånt som han uppfattar som orättvisor...mån om att alla ska ha det bra och att ingen ska vara taskig eller dum. Hmm...vet ju att han har den biten i sig, kanske för att han är storebror!? Bra att han värnar om andra och har kurage att säga ifrån när det går orättvist till....men samtidigt....inte bra att lägga sig i allt. Vill ju inte att han ska få skit för det själv...att han ska vara den där man själv stör sig på ibland...sen sån där viktigpetter....
Men samtidigt så han själv så härligt full av skit oxå...så det tror jag inte att han får den stämpeln på sig...!

Kvällen slutade iallafall med att jag...67 kilo tung...smidig som en valross...fick klättra i träd (inför alla de andra föräldrarnas åsyn...) Hampus hade klättrat så högt att han inte kunde komma ner och vad gör man som mamma då? Jooo, man offrar sig för sitt älskade och bångstyriga  barn! =/

En fågel som hette Roger

Denna låten ÄLSKAR mina barn att spela på HÖG volym och dansa som galningar till! :-D



Drömtydning

Vad betyder det när man drömmer att ens hus brinner ner? Någon som vet??
Jag drömde att det brann igår-natt, en dröm som var så stark att den inte vill försvinna. Vi bodde på tredje våningen i drömmen (i verkligheten bor vi på första våningen)och det brann i någon av lägenheterna under oss. Brandkåren kom och informerade oss om att vi hade 15 min. på oss att utrymma lägenheten...som vanligt i vår kaotiska familj blir vi aldrig färdiga med någonting och så var det i drömmen med. När den där kvarten hade gått så hade vi fortfarande inte samlat ihop något av värde att rädda. Jag ville ju såklart få med mig alla korten vi har på barnen när de var bebisar och sånt men jag blev aldrig färdig med att samla ihop dom för jag blev hela tiden avbruten. Vi fick nöja oss med en handfull kort och sen ge oss av för att sätta oss och barnen i säkerhet. När vi var ute så ville jag springa in igen för att hämta dom andra korten men kom inte längre än till trapphuset där jag märkte att det var försent. Rök och eld överallt + en psyksjuk alkoholist-tant med rullator som höll på att brinna inne...henne trängde jag mig bara förbi...och lämnade henne åt sitt öde! Inte alls likt mig...men i drömmen var jag så egoistisk och tänkte bara på korten jag inte fick med mig...alla minnena som skulle brinna inne. Hmmm...någon som kan tyda drömmar??

Sen har jag i stort sett gått och lovat att bli klassförälder i Hampus klass....som om jag inte har tillräckligt i mitt liv!? Blev tillfrågad när vi var på fotbollen ikväll av en av de andra mammorna som sa att dom ville ha mig med...
Först sa jag "-Nej!" , sen sa jag "-Njae...jag vet inte", sen sa jag "-Ja..jo..det kan jag nog ställa upp på!".  Snacka om svag karaktär! I grund och botten blev jag faktiskt smickrad av att bli tillfrågad...det var nog därför jag inte kunde säga nej. :-0
Har väl kanske blivit så att jag satt en stämpel på mig själv som annorlunda från de andra föräldrarna, ser inte mig själv som lika vuxen som dem på något sätt....men jag får kanske inse att det är jag själv som målar den bilden av mig...och inte alla andra. Får väl se om jag kan bidra med något som klass-mamma...hahaha...det trodde jag ju aldrig om mig själv! :-)

Fan vad det regnade när vi var på fotbollen förresten...det var bara 7 stycken i Linus åldersgrupp som var där och tränade...lagom liten grupp. Blir så varm i hjärtat när jag ser Linus springa där med bollen, han är så ivrig och flitig. Märks att han tycker det är skönt att få ut all den där överskotts-energin som han bär på! Sen har han den där "fightern" i sig som vill vinna...han har kämpaglöd...hoppas han håller kvar i fotbollen...tror den är bra för honom!
Under tiden vi var där så hoppade Matteus i vattenpölar som var större än honom själv, han hade skitkul och blev plaskblöt in på bara huden. Jag lät honom hållas och han lockade fram små leenden på många annars så bistra vuxna där...mitt lilla busfrö. :-)

När vi kom hem tog vi ett varmt bad tillsammans, me and my boys....Jäklar vad jag älskar dom!


Ångest

Ja lite ångest fick jag igår efter min  tripp till Hässleholm...tog ju Camilla, Zackarias och mina tre minsta med mig dit. Vi åkte tåg (eftersom vi har punka på bilen), trodde aldrig att det skulle gå med mina vildingar, men det gick utmärkt! Vi strosade rundor där inne i Hässleholm, fikade och hade det mysigt medan Robin och Hampus var i skolan. Så shoppade vi såklart oxå....vissa mer och andra lite mindre. Camilla shoppade sådär lagom mycket som jag först hade tänkt mig att jag oxå skulle göra...men sen så for den där shopping-djävulen i mig...hon jag döpte till "MammaStök" i ett tidigare inlägg. -Vem bjöd med henne???? Ojojoj....oj....vad det shoppades....det shoppades faktiskt så mycket att en del av allt det shoppade fick gömmas för mannen innan han kom hem! :-0 Vill ni se några smakprov på mina fynd?? Självklart ska ni få det! :-D

                                    
                                                     

Ångesten maler fortafrande långt därbak någonstans i mitt inre...mycket fina kläder visst....men mycket pengar...som kunde använts till vettigare saker...fast...jag måste tänka som så....att kläder ÄR ju faktiskt oxå viktigt!!!
Köpte en present till Anders oxå som fyller 30 år (gammal gubbe...hahaha) nästa fredag. Den presenten avslöjade dock Linus redan under middagen igår...-"Jag ska inte berätta vad det är för dig Pappa! ....Jag ska inte säga att det är en keps och ett armband!"....så var det med det!

Idag har det regnat hela långa dagen....jag och Julius har varit på babycafé och lyssnat på sladder. :-) Det är trevligt ibland faktiskt. Passade på att väga och mäta honom eftersom han fyller exakt fyra månader imorgon. Han är en stor klump min lille bebis...hahaha...9110 gr. vägde han och var 66 cm. lång.

Nu ska jag röja undan i köket och sen ska det lagas lite fiskgratäng med räkor och potatis. GottigottGott!
Ikväll ska jag på "Lära-känna-samtal" med Hampus fröken och Linus ska på sin fotboll (som vi missat två gånger nu!) Stackaren...inte lätt att hålla liv i några fritidsintressen när man har så oengagerade föräldrar! Nu ska det dock brukas allvar...om två veckor kommer simskolan igång igen och sen har jag lovat Hampus att kolla upp om han ev. kan börja på karate (om han slutar slåss och sparkas på fritiden!)
På tisdag ska jag själv börja PowerGympa och äta nyttigt för att minska ner mopeddäcket runt magen till åtminstonde ett cyckeldäck...:-)

Blir nog en fullspäckad höst....bara späcket sitter på schemat och inte på min mage så kan jag nog stå ut!


Stick!!!...eller vad säger jag?!

Var precis nere i byn med ungarna efter att ha hämtat Linus och Matteus på dagis...Vi passade på att köra ner om Ica och handla...eftersom Linus beställt lasagne till middag idag. Så blev dom stackarna lite hungriga av att titta på allt gott och jag tänkte att vi kunde ju käka lite på Grillhörnan. Mysigt att sitta ute och ta det lugnt, äta lite gott och inte behöva stressa hem! Men shit vad jag bedrog mig!!!

Jäkla getingar...dom är ju F-N helt galna såhär i slutet på sommaren!!! Det blev inget mysigt och lugnt alls....istället fick vi flänga rundor som galningar! Själv såg jag nog mest galen ut av alla...dragandes på en tung kundvagn full-lastad med barn och matvaror ...hållandes i två korvar med bröd och en tallrik korv med mos. Barnen såg nog rätt galna ut oxå...vilt viftandes och skrikandes -"Ta boooort dooom...Maaaammaaaa....taaa booort geeetiingaaaarnaaa!".  Mmmm, mamma försöker...mamma tycker inte heller om dom!  Sen kastade Linus sin korv i ren ilska och vi retirerade till bilen. Där fick jag hänga, lutandes över sätet och försöka mata Matteus medan Julius blev mer och mer irriterad. Kan ju tillägga att jag själv var VÄLDIGT kissnödig och en smula irriterad jag med. När ska jag lära mig att saker och ting aldrig är så mysiga som dom låter!??

Igår blev vi stuckna på riktigt...men inte av getingar då...utan av björnbärs-taggar. Plockade en hel burk full trots smärtan, vilken äkta martyr jag är! :-) Barnen dom gav upp rätt snabbt och lekte krig istället...men jag kände redan smaken av björnbärspaj vattnas i munnen....så jag kämpade på och bet ihop...trots att blodet sipprade! Ikväll ska jag smaka om det var mödan värt...men det var det säkert....det är aldrig fel med paj!

Annars vet jag inte vad jag ska skriva om...kan ju berätta att det i morse när vi vaknade fanns 25 000:- på vårt konto. Nu finns där 8 000:- Inte illa att spendera 17 000:- på en förmiddag va?? Man ska dock inte sörja över spilld mjölk..man ska vara glad att man hade råd att köpa mjölken! :-D På torsdag ska vi sätta nya däck på bilen och det kalaset kommer att gå på 6 000:-...tur att man kan ta det på avbetalning! Skrev ju för ett tag sen att det kunde vänta med vinterdäck...men bara några dagar efter det så körde någon av oss punka på höger framdäck...så går det när man tror att man har något att säga till om i sitt liv! Ibland vill livet inte som man själv vill...

Den här pajen ska jag göra ikväll.... http://www.matklubben.se/recept/graeddig_bjoernbaerspaj_38821.html ...men först blir det lite lasagne. So long...



 

Provar igen....

Följ min blogg med bloggkoll

Tydligen ska länken ligga högst upp i inlägget!?
Vill ju vara med på bloggkoll så min blogg blir riktigt populär och jag kan tjäna tusenlappar! Hahaha....
Sen ska jag skriva min egen bok!! Min resa har bara börjat! Yeeeaahaaa....:-D

Men....nu ska vi käka frukost.....sen SKA jag lägga in all den nytvättade tvätten i garderoberna!!!

Bloggkoll...

Har suttit och kikat rundor lite nu...istället för att gå ner i tvättstugan...som sagt det finns ju alltid roligare saker!
En av mina gamla favoritbloggare har skapat sig en ny blogg...äntligen Annie!! ;-)
Så hade hon en länk till bloggkoll och det verkar ju som en smart grej...nu har jag suttit där och snurrat rundor en timme.
Hittade bland annat Carolina Gynnings blogg där...hon är ju kul. :-D
Nu ska min blogg oxå finns där tror jag....om jag gjort rätt!???  Följ min blogg med bloggkoll

För er som inte vet vad Bloggkoll är så finns det oxå en liten film:



Bra va!?? Gå nu in på länken däruppe och börja prenumerera på min blogg!!

Tvättstugan....

Sitter här och gäspar...väntar på att den sista maskinen tvätt ska bli torr...vilket lördagskväll-nöje va!? ;-)
Är trött och irriterad för den dumma torktumlaren fungerar inte som den skall...de sista maskinerna jag tagit upp har varit halvfuktiga...men jag orkar inte bry mig och hänga det här uppe...istället viker jag det och hoppas det torkar med tiden ändå...gäääsp....

Nu vaknade Julius med....sugen på lite kvällstutte innan han somnar om för natten....
Dom andra i familjen sover redan. Ungarna blev skickade i säng lite efter åtta...innan lördagsgodiset ens kom fram för dom kunde inte bete sig civiliserat...hoppade, studsade och skrek samt kastade Matteus blöja på varandra (den som han ALLTID tar av direkt efter att jag tagit på den för han vill vara stor och ha kalsonger istället...men det går ju inte på natten!) Anders sover för han är lite kinkig ikväll...ville vi skulle mysa och kolla på film...men jag MÅSTE faktiskt tvätta dom tider jag bokar i tvättstugan...annars får vi gå i skitiga kläder!

...Så nu sitter jag här själv...gäspar och väntar på att tvätten ska bli torr...
Hemmet ser ut som F-N eftersom här varit 7 ungar hela dagen och härjat och jag har inte gjort annat än att passa upp dom känns det som...fan så negativ jag är ikväll. Märker ni det?? Tror jag behöver sova....så tar vi nya tag imorgon!!!

Mañana...mañana...

Är sååå trött idag, hade kunnat sitta upp och sova...hade till och med kunnat stå upp och sova...funderar på om jag ska försöka ta Julius med mig och lägga oss ett tag medan dom större barnen är i skolan och på dagis? *gäsp*
...Men sen vet jag att jag blir så besviken på mig själv när jag vaknar och får stressa till dagis utan att hunnit få ett dyft gjort här hemma! Hmmm...hade ju lovat mig själv att jag skulle få undan lite här hemma idag. Jag har tre saker på min lista: 1. Diska 2. Få in kläderna i garderoberna 3. Dammsuga ....Men det är ju sååå trist!!!

Mästare på att skjuta upp saker...det är jag! Synd att inte det är en OS-gren! ;-)

På dagarna får jag inget gjort för då unnar jag mig allt som oftast att göra något roligt istället, tänker att det tråkiga som ska göras kan jag ju göra när ungarna lagt sig...Sen när kvällen kommer och ungarna lagt sig får jag  ändå inget gjort för då ursäktar jag mig med att jag behöver vila och ta det lugnt...passa på att ladda batterierna....tänker då att det är ju faktiskt lättare att göra det som ska göras imorgon när ungarna är på dagis och i skolan! Så håller jag på dag efter dag och allt skjuts på morgondagen! :-0

Brukar kalla mig själv för njutningsmänniska....och vara stolt över det. Jag är en människa som har förmågan att stänga ute tråkigheter och njuta av varje ögonblick i livet. Det är det inte alla som kan...folk stressar för mycket...och tänker för mycket på vad andra tycker. Jag är emot jagandet här i livet...tycker att många glömmer bort det lilla i jakten på det stora (även jag...ibland) Tror att alla hade mått bra av att vara lite mer njutningsmänniskor...men man ska kanske inte ta det så långt som jag....gränsen mellan att vara en njutningsmännsika och att bara vara lat och oansvarig är hårfin.

Nu funderar jag på om jag är på väg över gränsen....?
Sitter här och UNNAR mig en CoccaCola och en center-rulle trots att jag flera gånger den senaste tiden sagt att jag ska dra ner på sånt...UNNAR mig att slappa lite trots att jag har saker att göra! Hmmm....


I kissed a girl....and I liked it!

Denna låten med Katy Perry har gått mig på huvudet! För tillfället spelas den OFTA i vårt hem! Självklart vill jag dela med mig av den till er...mina kära blogg-läsare oxå! :-D





Nu ska jag resa på röven och gå ut i köket och laga middag...fyllda paprikor med ris....mums!

Ett inrednings-reportage...




Hemma hos oss idag...någon med känsla för inredning som känner det klia i fingrarna!? ;-)

En vecka varade det!

Nu ser hemmet ut som det brukar igen! Kaos och katastrof går hand i hand. Vårt hem är en krigszon! Ser ut som att en kläd-kanon har använts, hela hemmet är dränkt i kläder....stora kläder, små kläder, smutsiga kläder, rena kläder, urväxta kläder, utklädningskläder...you name it...we´ve got it!
Tvättade ju i måndagsmorse och nu ligger allt det nytvättade i ett stort skrynkligt berg på den nybyggda barbänken här i vardagsrummet. Snyggt! Man måste tänka på detaljerna när man inreder ett hem...det måste se bebott ut! ;-) Vårt hem ser verkligen bebott ut! Här bor små huliganer som kaster smutstvätt runt omkring sig! Här är massor...i alla hörnor...överallt! Sen som om det inte vore nog så drog jag fram alla de urväxta gamla kläderna ur gömmorna för att se vad vi har och inte har...få lite ordning och struktur tänkte jag....hahahaha...jovisst! :-D

Igår var jag iallafall duktig och bakade kanelbullar....mums...två stora plåtar blev det! En plåt hamnade i frysen och en på bordet...eftersom Hampus fick ett infall och bjöd in Jennika, Angelo, Jennifer och Sebbe...men det var bra....bullar är godare när man äter dom tillsammans! :-)

Sen var jag på föräldra-möte i Hampus skola på kvällen för att träffa den nya fröknen (Lenita) och se deras nya klassrum. Han börjar ju i en helt ny klass nu eftersom dom har blandat alla barnen sen 0:an och delat ut dem i tre nya klasser! Chockartat besked i början av sommaren men nu har man börjat vänja sig vid tanken och det kommer nog bli bra...hoppas jag! Under tiden jag satt där fick jag ett sms av Anders mamma...hon hade fixat bröd till oss...så jag körde dit för att kolla....och shit så mycket bröd! :-0 En hel bil full med bröd hade hon! Jag lassade på mig säkert 25 paket av olika sorter...så nu behöver jag nog inte köpa bröd på en månad! Härligt!!

Idag kom barnbidraget!! Tjoohoooo.....:-D
Jag och ungarna har gjort stan idag! Vi har varit och fikat med Camilla och Zackarias + träffat Anders mormor och tagit en kopp kaffe med henne oxå. Alltså fikat för ca. 200:- =/ Sen har vi varit inne i skoaffären och köpt nya skor till Hampus...jättefina Bagheera....han fick själv välja...dom han hade var ju KASS, kunde inte skickat han till skolan i dom imorgon! Då hade jag fått skämmas...hela sulan var lös! Slänger in en bild på dom nya fina skorna! :-)

Så var vi uppe på läkarstationen och fick hjälp att tvätta och lägga om Matteus ena lilla  tå som inflammerat efter att jag öppnat dörren rakt över dom små stackarna! Nageln har lossnat och sitter löst...den trillar nog snart....men man vill bara inte att han ska ha ont...och det har han ju fått nu av inflammationen! Iallafall så gjorde dom det jättefint där uppe och han satt så duktigt och lät dem pyssla med tån! En jättestolt mamma och en jättestolt son gick därifrån (han var stolt för han fick ett litet märke med en sköldpadda på!)

Sen på vägen hem gick vi inom apoteket och handlade en massa plåster, förband och alsolsprit....sånt behövs i mängder när man har fyra vilda och våldsamma killar i hemmet...+ en oförsiktig mamma!

Att baka muffins är en pärs!

  Igår hade vi det så mysigt välstädat här hemma när vi vaknade, ungarna var sådär mysigt lugna och lekte med lego tillsammans inne på Hampus rum. Jag tänkte att jag kunde ju läsa ett par sidor ur min nya bok jag fick av Jessica innan vi åt frukost...men såna tankar ska man inte tänka i vårt hem! På en sekund kan allt vända här...ungarna blev helt plötsligt skogstokiga och började slåss...nån började gråta...bebisen ville INTE ligga kvar i sängen med sin mamma längre, ännu en av dem större barnen började gråta...sen gick gråten över i "Jag vill ha fruuuuukoooost mammaaaaa!" Jag han iallafall läsa första sidan...:-)

Vid middagstid kom en av Linus kompisar från dagis hit. Dom fann varandra direkt och hittade genast på en lek som gick ut på att jaga lillebror (Matteus) och brotta ner honom så att han blev ledsen! Trettielva gånger brött jag leken men gav upp när den korkade lillebroren själv sprang dit gång på gång och ville bli jagad! :/ Sen funderade jag ett tag på vad man bjuder på  till fika när det är så tomt i skafferiet och kylen att det ekar och där inte finns några pengar att gå ner och köpa något för heller. Då såg jag att där stod ett paket ägg längst in i kylen....och kom då på den goda idén att göra chokladmuffins!

Det mest korkade var nog att jag att jag nämnde det för barnen...genast hade jag fyra små barn runt fötterna som började möblera om i köket och dra fram stolar och bråka om var dem skulle stå. Med fyra stolar tätt omkring sig så är man rätt omringad...och handikappad. Pedagogisk som jag är (eller iallafall alltid försöker vara när barnen har kompisar hemma) så lät jag dom hjälpa till om dom samsades om två stolar att stå på...det gick rätt så bra....

Ända tills jag brände margarinet och kom på att det var det sista i paketet jag tagit! "F-n...inga pengar hemma...inget margarin hemma...ingen fika...ingen bra mamma". Allt gick igenom huvudet! Sen gick jag ut i vardagsrummet för att ringa kära svärmor och låna 100 kronor...

Tillbaka i köket igen har Matteus (älskade lillebror i familjen!) hällt ut den halvfärdiga socker-ägg-smeten på diskbänken och i bestick-lådan! Grrrr....i sådana här lägen får man anstränga sig för att vara pedagogisk! Familjens klippa (Hampus) fick springa till farmor, hämta pengar och handla margarin och nya ägg hos kinesen (vår lilla överlevnadsbutik på hörnet) medan jag städade köket.

Så börjar vi om från början...denna gång blev smeten färdig och barnen blev nöjda. Nu skulle vi bara (märk ordet som INGEN småbarnsförälder ska nämna!)  hälla det i formarna och ställa in i ugnen...Då kom jag på att vi inte hade tillräckligt med formar hemma....hmmm...efter att ha lagt 40:- vi inte har på ägg och margarin så bestämde jag mig för att det fick räcka med dom vi hade...lite mer smet i varje alltså.

Många fingrar...närmare exakt 30 stycken....som alla vill nalla lite god chokladsmet...mycket kletig chokladsmet...mycket kladd....mycket sammanbiten mamma...Tillsist fick vi in det i ugnen iallafall! Ut kom en stor sammanväxt muffins typ...dem växer ju rätt mycket...det tänkte jag ju inte på när jag fyllde formarna så mycket....hmmm...gott blev det iallafall!! Det var vi alla överens om! :-) Men jag hade lika gärna kunnat köpa en påse bullar för 30:-



 


En stund i solen...

I kväll (medan solen fortfarande sken) så passade jag, Hampus och Matteus på att gå ut och mysa lite i det gröna med Hampus sköldpadda Blixten. Ut kom även min vän Tanja och med två kameror blev det en del sköna bilder....Här kommer ett bildcollage;



Lördagsgodis!

Igår fick vi helt oväntat besök av min kusin Jessica och hennes familj. Mycket trevligt! :-) Inte ofta man träffar dom eftersom dom bor i Österrike och ännu mer sällan lär det väl bli eftersom dom flyttar ner till Australien i vinter nån gång....vi sa att nästa gång vi ses lär väl inte bli förrän vi lyckats spara ihop såpass mycket pengar att vi har råd att åka ner och hälsa på dem. Hahaha...och det lär ju dröja....med vårt ekonomiska sinne! ;-) Men visst hade det varit en dröm!

Fick iallafall en jättefin present av Jessica, alla tre delarna av "Conversations with God" (på engelska) + barnversionen av den "Little soul and the Sun" (oxå på engelska). Dem ser jag fram emot att läsa...hoppas bara att jag klarar av engelskan! ...Man märkte ju hur kass man blivit på engelska igår, eftersom Darren inte pratar svenska så fick man ju anstränga sig för att försöka samtala på hans språk! :/ I´ts not easy when you don´t find the words!

Vi pratade en del om att jag på sista tiden börjat känna mer och mer att jag vill börja äta rätt. Vi äter så jäkla mycket skit i den här familjen! Inte konstigt att både jag och Anders börjar lägga på oss...och Jessica förklarade vad socker kan göra med barn. Stämmer det så har vi förklaringen där till varför dem beter sig som de gör...överaktiva, aggressiva och jäkliga...det är sockret! Kanske att det snart är dags att ta tag i detta med vår kost!? Känns bara som ett så stort steg att ta...börja tänka igen på nåt sätt...vad jobbigt...men vi kan nog tjäna på det i längden!

Nu ska jag klä på mig och köra ner på ICA och handla frukost....och lördagsgodis! :/

Syskonkärlek...på gott & ont....


Thank god it´s friday!

Nu är det bara 5 dagar kvar tills barnbidraget kommer....jag hatar verkligen att vara så fattiga som vi har varit denna månaden! Det var längesedan sist! Men vi får skylla oss själva...vi visste att vi hade fler räkningar kvar när vi var i Kolmården, men sånt är jag och Anders lika duktiga på att förtränga...och det får vi sota för nu! Men det kunde varit värre....tycker egentligen inte om att klaga när man vet att det finns andra som har det mycket sämre ställt! Iallafall så längtar jag tills onsdag nästa vecka! Så kan man väl säga!? ;-)

Finns så många hål att stoppa pengarna i nu när dom kommer;.........

*Hampus behöver en helt ny garderob (som han växt!..och som han sliter på kläderna! :-o..)
*Mattteus behöver en halv ny garderob (vart har alla 86-kläderna tagit vägen...?!)
*Linus och Julius behöver höstjackor
*Alla kidsen behöver nya skor
*Bilen behöver vinterdäck (inte akut...men ändå!)
*Oxå var det den där jäkla barnomsorgs-räkningen

Satt för nån natt sedan och skrev beställningslistor från H&M samt Ellos...shit pomfritt vad det brakade iväg med pengar där....har fortfarande inte ringt in beställningen...funderar på att sortera bort lite först...visst att man kan ta det på konto...men det ska betalas nångång oxå! Räntan är ju inte rolig på sådana där konto inte....:-(
Funderar lite på att köra upp till Ullared istället, men var ska man ta dom pengarna ifrån?? ...och ärligt talat är det stor skillnad från gång till gång när man är där om dom har fina kläder ( i mitt tycke) eller inte. Särskilt snygga byxor till killarna är svåra att hitta där uppe tycker jag, passformen är något underlig oftast....typ breda över rumpan och smala över benen eller något i den stilen! :-/ Får se hur jag gör...

Igår var ju Sara-Lisa och hennes fyra flickor här! Det var trevligt...intensivt, smuligt och trevligt. :-) Mina killar skulle ju typiskt nog spela över, men så är det väl med killar när dom blir lite blyga...går ju inte att visa att man är blyg...då får man spela över istället. Till slut lugnade dom sig iallafall och fann varandra riktigt bra! Jag sjäv blev påmind om varför jag en gång var så bra vän med Sara-Lisa...tror vi fungerar väldigt bra ihop...vi är nog rätt lika! Kul att snacka gamla minnen oxå...en del man vill glömma och en del man minns med skratt! Hahaha.....nu får det inte dröja flera år tills nästa gång vi ses! Får bli en sväng till Hästveda snart! ;-)

Idag har jag räknat ut hur stor risken är för att ett mirakel ska drabba mig...undrar bara vad det är för ett mirakel isåfall? Räknas en lottovinst som ett mirakel? I dagsläget hade det räckt! :-D




Ordningen är återställd!

Älsklingarna är hemma igen, just nu sitter dem och myser i soffan och tittar på barnprogram, alla utom Julius som ligger i sängen och sussar sött (...igen...han har varit uppe en runda och duschat med mig...men sånt tar på krafterna! ;-)
Hemmet är städat och fint! Det han jag med igår minsann!! Härligt!! :-D
Sen fick jag två kassar fulla med mat av kära Ingrid + bullar, muffins, chips och godis....TACK gulliga du!...så bullbakandet sköt jag på...det kan jag ta nån annan dag!
Nu ska vi ta och käka frukost för snart får vi besök av en vän till mig och hennes fyra barn. Hahaha, ja idag lär det bli livat...8 barn här hemma...hoppas dom finner varandra och busar riktigt mycket så hemmet blir sig likt igen! ;-) So long.....


.....................................

..............och här sitter "Mamma Stök" och kränger chips! :-O

Slänger in en gammal goding av Meredith Brooks som speglar mig och mitt liv rätt bra tycker jag! Passar nog in lite på de flesta....alla har vi väl lite personlighetsklyvning då och då! ;-)



Lugnet har sänkt sig...

Japp, familjen du Hanes hem är sig inte likt idag...här är så tyst och lugnt att grannarna nog börjar bli oroliga. Inte ett duns eller pang eller slam nånstans...inte några plötsliga illvrål eller gapskratt heller...ingen som gråter och ingen som pladdrar i takt med auktionsutroparna...endast lite lugn mysmusik och små gurglande ljud från familjens minsting. Alla de större barnen är utlånade! :-D Farmor har lånat Hampus och Farfar & Ingrid har lånat Linus och Matteus. Så här lugnt har här inte varit på 7½ år!!! Denna pausen var välbehövlig!

För 7 år sedan hade vi bara ett barn...men inte ens då var här så lugnt eftersom vår käre lille Hampus var en väldigt krävande liten bebis...eller hade han bara väldigt osäkra och manipulerbara nybörjar-föräldrar..? Iallafall så styrde han vårt hem med en järnhand (...eller järnröst..?) från första dagen vi kom hem från BB.
Hampus var ingen bebis som sov som alla andra bebisar gör...det märkte vi snabbt. Sov han så gjorde han det bäst i famnen på sin mamma eller pappa...helst hos mamma för då kunde han ju ha tutten i munnen samtidigt! Korkad var den som ens försökte lägga ner honom (det var då järnrösten kom fram!) Han låg alltså där i famnen på någon av oss alltid...ville vi äta, duscha, diska eller plocka undan så fick vi turas om att hålla honom. Även när han var vaken styrde han och ställde med oss, inte gick det an att han bara skulle ligga/sitta lugnt i knät och mysa...nej, honom skulle man bära, gunga och flyga flygplan med (annars kom den där järnrösten fram igen!) Många mil var dem man gick med honom på armen....hahaha...tur att han var vår förste så vi inte visste bättre! I dagsläget hade man kanske gett diagnosen...kolik...?

Efterföljande bebisar har blivit mycket tryggare, lugnare och nöjdare....annars hade vi nog inte skaffat så många! ;-) Dom har dock tagit igen det i takt med att dom blivit äldre! Då Hampus utvecklats från en skrik-bebis till en lugn (nåja...nu jämför vi inte med andras barn!) och mysig liten kille så har de andra två (Linus & Matteus) gått från att vara lugna och mysiga små bebisar till att ha blivit extremt högljudda och överenergiska små busfrön! Vad det blir av Julius vill jag inte ens tänka på....jag hoppas att iallafall någon av de andra har lugnat sig när han kommer igång! Men än så länge så är han iallafall väldigt lugn, mysig och gurglande. Som vi ska njuta av denna dagen han och jag! :-)

En del passa-på-när-här-är-lugnt-sysslor har jag dock planerat;

*Städa ungarnas rum (vilket inte blev gjort sist jag skrev det!)
*Baka kanelbullar
*Plocka undan i vardags/sov-rummet (ja...vi sover i vardagsrummet!)
*Dammsuga & tvätta golv

Får se hur pass bra karaktär jag har...det hela kan sluta med att jag njuter så pass mycket att jag myser halva da´n med Julius i soffan och sitter här halva da´n...så kommer barnen hem tidigare än beräknat och jag får INGENTING gjort! Det ska jag passa mig för....bäst jag ropar på "Mamma Struktur"! ;-)


Lillbusen Julius!


Personlighetsklyvning!

I mitt huvud bor där två små mammor som inte kommer överens för fem öre. Hela tiden kommer dom o konflikt med varandra och med mig!!!!

Den ena lilla mamman är  slarvig och oansvarig , hon går i håliga jeans och lyssnar på rock som det river om. Hon är lat och hatar att städa, hon busar eller myser hellre med barnen...lite skit i hörnen har aldrig skadat tänker hon och lägger sin energi på något roligare. Hon är inte ekonomisk för fem öre utan handlar gärna på kredit om det är något speciellt hon vill ha...det löser sig när lönen kommer brukar hon säga. Hon är en rolig mamma för hon tycker att barnen ska få vara barn och busa som bara barn kan. Hemma hos henne får man hoppa i soffan, ha kuddkrig och leka tagen...ett tyst och stillsamt hem är ett tråkigt hem brukar hon intala folk. Sen äter hon godis, kakor och glass samt dricker litervis med Cocca Cola utan någon som helst eftertanke...Vi kan kalla henne "Mamma Stök".

Den andra mamman är pedant och ordningsam, hon går gärna och myser, tänder ljus och lyssnar på "Lugna Favoriter". Hon vill ha ett rent och välordnat hem med fungerande rutiner. Barnen mår bäst av en lugn, trygg och strukturerad miljö tycker hon. Hon vill ha ordning och reda i papperna, koll på vart pengarna går och ett rullande matschema är ju en toppenidé enligt henne. Hon försöker ofta göra små listor på saker och ting som behöver tas tag i såsom sorteringar och rensningar i olika garderober och utrymmen...Hon tycker oxå det är viktigt att äta välbalanserade måltider vid rätt tidpunkter och hon tänker en hel del på sitt utseende och sin vikt. Vi kan kalla henne för "Mamma Struktur".

Ni kan själv tänka er vilka konflikter det pågår i mitt huvud ibland!!! 

"Mamma Struktur" gör "Kom Ihåg Lappar" som "Mamma Stök" skiter i att följa...
"Mamma Stök" frossar i godis medan "Mamma Struktur" vill gå ner i vikt...
"Mamma Stök" skitar ner och "Mamma Struktur" städar, 
"Mamma Stök" stimmar upp barnen och "Mamma Struktur" försöker förtvivlat att lugna ner dem...

Idag har "Mamma Stök" haft övertaget hela dagen....hon har lugnt gått rundor här hemma, sjungandes och tuggandes på godis. Hon har spelat data-spel med barnen och struntat i att hemmet sett ut som f-n...det kan vi ta nån annan dag sa hon. När vi var hos tandläkaren med Matteus var hon tom. lite uppnosig mot den tråkiga och moral-aktiga tandhygienisten...Nu ikväll efter middagen gick hon och la sig i soffan med barnen för att titta på Tv och mysa, hon ignorerade alltså totalt middags-disken!

Så tittade vi alltså lite på Tv....först kom "Du är vad du äter" och sen kom "Lyxfällan"....

Då fick äntligen "Mamma Struktur" luft i lungorna och gav "Mamma Stök" en rejäl utskällning...
-Titta som här ser ut, hela vardagsrummet är ett enda bombnedslag, middagen står kvar på bordet och i vasken ligger frukostdisken! Detta är inte klokt! Här ligger du i godan ro och trycker i dig godis...!! Är du inte fet nog? När ska du ta tag i bantningen?? När ska du diska?? När ska du städa?? Ja sådär malde hon på ända tills "Mamma Stök" fick nog och skamsen gick och gömde sig...

Då reste jag på mig, gick ut och diskade, torkade av spisen och bordet samt satte mig ner och skrev en månadsbudget + en vecko-matsedel och en liten "Att Göra Lista"....Nu ska det banne mig bli ordning på bygget för nu är "Mamma Struktur" tillbaka igen! Jag ska tom. skippa okynnesätandet av godis från och med nu!!! Det ni....



.....Det värsta är väl att "Mamma Stök" säkert river sönder lapparna imorgon.......hon hatar sånt..........!!!

SouthPark-karaktärer...

Har ägnat morgonen åt att leka. Har bildat av familjen i SouthPark-stil...blev rätt bra...och kul var det!  Gå in själva och se hur fina ni och era kära blir! :-) http://www.southparkstudios.com/fans/avatar/

Fan....nu går det inte att få in dem här....irriterad jag blir!!!! Jäkla bajs....

Strunt samma då...får uppdatera er lite om livet istället. Anders mamma var ju här igår och lagade middag till oss. Himla gott blev det! Kan inte nog förklara hur mycket jag uppskattar sånt!! Att få lite hjälp i vardagen när allt runtomkring känns som kaos och man inte riktigt får grepp på saker och ting...tack kära svärmor! :-D

Hela lägenheten var full med ungar igår...4 egna + 3 kompisar = 7 stycken busungar = Väldigt hög bus och ljud-nivå! Inte blev det bättre av att den smarta mamman fick ett ryck och sprang och jagade dem med vatten-spray-flaskan! Hmmm....
Anders myntade uttrycket :Fan vad skönt det ska bli att jobba imorgon igen!

På kvällen när vildarna sov sött och jag precis hade kommit igång med städningen så dök Sara & Glenn upp och räddade mig! Hahaha...jag slapp städa igår med alltså...det sparar vi till en annan dag. ;-) Fick lite kläder till de små killarna som Loke växt ur. Ännu en ängel i vardagen alltså....tänk vad tacksam man ska vara för att man har så härliga människor runt omkring sig!! Det är verkligen en skatt....

Tvätten sen i lördags passade jag iallafall på att vika efter att dom hade åkt hem....dagens uppgift blir att lägga in det i garderoberna! Får inte heller glömma att passa tandläkar-tiden jag har till Matteus klockan 13.00 ...Kanske lika bra att komma igång med dagen och käka lite frukost nu då! Kram på alla er som läser! @--`,----

På tal om WoW-beroende...

Ni som känner oss...är det inte lite likt Anders!!??? :-D


Yesterday...all my trouble seemed so far away!

Igår var vi på Country-festival i Hishult....hahaha...det ni! Fick gratisbiljetter av Anders pappa och hans sambo som hjälpte till att hålla lite i serveringen och sånt där. Anders mamma och två av hans syskon stod vid grillen och sålde hamburgare,korv och dylikt. Gissa hur många korvar Linus åt...6 stycken lyckades den lille filuren klämma ner. Kul att få beställa mat av farmor sådär ju! ;-) Men det var trevligt faktiskt, mycket roligt folk i western-hattar och faktiskt helt ok musik oxå. Så kunde man få prova på lasso-kastning och bull-riding oxå...fast det gjorde inte vi...var lite för nykter för att våga mig upp! Synd att man är en sån mes...

Matteus ser ut som att han varit i slagsmål här hemma...han hjälpte mig med tvätten igårmorse...Vi bor ju i en bostadsrätts-lägenhet utan egen tvättmaskin, vilket innebär att man får boka sina tvätt-tider i källaren...dessutom har tvätt-maskinerna varit stulna sen 3 veckors tid! :-0 Men nu har vi fått nya fina maskiner och jag skulle som sagt inviga dem igår med ett berg av familjen du Hanes smutsiga tvätt. Matteus hänger nästan alltid med ner i tvättstugan, han tycker konstigt nog att det är roligt (hoppas det håller i sig en sådär 10 år...för då kan jag skicka ner honom själv med tvätten!) Nu när vi kom upp igen hade han lite för bråttom och snubblade över tröskeln och slog huvudet i det dumma skostället...detta blev resultatet....tejpat efter bästa förmåga...hoppas bara inte ärret blir för fult! Idag är det dock ännu mera svullet och blått, men idag fick jag inte ta några foto på det!



Nu ska jag snart resa på rumpan och fixa lite frukost åt mina hungriga små pojkar, sen ska jag åka och hämta den store pojken (Hampus) som varit på övernattnings-kalas hos nästkusinen Kevin. Hoppas dom haft roligt! :-) I eftermiddag kommer svärmor och bjuder på middag! Vilken lyx det känns som! Ox-file och grejer...vattnas i munnen bara jag tänker på det! Ska försöka ta ett tag inne på barnens rum idag oxå när det ändå är så dåligt väder...


10 saker man lär sig som flerbarnsförälder;

1. Du lär dig att ta saker på ett coolt sätt. Inte lönt att stressa med att få barnen blöjfria, sova på sitt eget rum osv. Sånt kommer av sig själv med tiden...Absolut inget att lägga onödigt tankebry på!

2. Du kommer tids nog på hur korkat det är att försöka städa med barnen hemma mitt på da´n...som att skotta snö i en snöstorm eller kratta löv i en höststorm. Same shit - different name!

3. Du tränar upp din simultanförmåga! Att göra femtioelva saker samtidigt utan att bryta ihop är en viktig kunskap. Röra i gröten samtidigt som du dukar fram till frukost och tröstar en skrikande bebis samt uppehåller den hungriga 2-åringen som vill smaka och slicka på allt som dukas fram måste du kunna göra samtidigt som du packar skolväskan till 7-åringen och ser till att den trilskande 5-åringen klär på sig + svarar i telefonen! Nåja, då och då bryter vi alla ihop! ;-)

4. Att amma bebisen liggande/stående/gående/springande är oxå bra att kunna då du har en 2-åring i hemmet !

5. Du lär dig att acceptera ditt useende...du hinner ändå aldrig göra något åt det. :)

6. Millimeter-rättvisa är och förblir ett Nirvana som aldrig uppnås! Lika bra att inse det direkt för du kan vända dig själv ut och in och där är ändå alltid någon i familjen som anser sig orättvist behandlad! 

7. Du blir en utomordentlig sakletare! Försvunna saker kan hittas på de mest egendomliga ställena. Fjärrkontrollen till TV:n kan mycket väl ligga gömd längst in under frysen då 5-åringen gömt den för 7-åringen och själv glömt var han gömt den! Bilnycklarna ligger ofta längst ner i leksakslådan då 2-åringen haft tag i dem! ...Och den käre telefonen får du leta överallt efter då den förvirrade pappan har haft den...kanske ligger den i fickan på jobbbyxorna...som han åkt till jobbet med!

8. Att ha sex inlåsta på toaletten under tidspress med barnskrik i bakgrunden är oxå en sak man får stå ut med ibland....

9. Du lär dig att du faktiskt inte är psykiskt sjuk bara för att du bryter ihop då och då, vilt skrikandes, slitandes i ditt eget hår med fradga i mungiporna...du är bara en helt vanlig trött och sliten mamma till många barn!

10. Den viktigaste kunskapen av alla är dock att kärleken inte delas då ett barn till dyker upp i familjen...den multipliceras många gånger om! :-D



Hot or Not...........

.....HOT.....................or......................NOT......

Ny dag, nya bekymmer....!?

Idag är det fredag igen...en vecka går ju så snabbt! Egentligen hade det kunnat vara lördag hela veckan när man är mamma-ledig som jag, dagarna går ju ihop i varandra, men det är ändå lite extra mysfaktor när det är helg på riktigt. Har fixat hem lite bra filmer, ikväll har vi tänkt titta på "Nim´s Island" med barnen....någon som sett den? Den verkade iallafall sådär lagom spännande och magisk! Gillar säkert barnen...Sen köpte jag en stor påse godis på ICA igår, kunde inte motstå när dom hade erbjudande för 4,90/hg. Jag har sååå dålig karaktär, skulle bara smaka lite...men det är bara drygt halva påsen kvar nu! :-o

Igårkväll var jag uppe hos Tanja och provade hennes Nintendo Wii....fan vad roligt det var!! :-D Hade kunnat stanna hela natten om det inte vore för att man blev rätt så svettig!!! Duschen ropade på mig där hemma, så när jag gått x antal ronder mot killen i boxnings-ringen fick jag nog och lade ner kontrollen. Stryk fick han av mig iallafall och idag känns det lite i högran (biceps/axel/nacke)! ;-) Det får nog allt bli ett Wii i julklapp till hela familjen om vi inte har råd att köpa det innan dess...

Hade velat lägga in lite småfilmer här! Någon som vet hur man gör...? Ska nog forska lite i saken så återkommer jag!

God morgon allihopa!

Kollade precis statistiken här på min blogg....igår hade jag 21st. läsare!!! Det är läsarrekord här på min sida! :-) Ni kanske fnyser och säger "Det är väl inget att hurra över!" ... men då snackar ni med en tjej som har glatt sig över de 4 läsare hon haft de andra dagarna! ;-) Jag blir så glad för varje ny läsare jag får....jag hoppas bara att ni stannar kvar här hos mig och fortsätter läsa min blogg VARJE dag! :-D


Idag är det 9 år sedan jag träffade Anders...det är 9 år sedan jag låg på stranden i Ängelsbäck/Båstad och hade det tråkigt...så tråkigt att jag sms:ade lite folk i desperat jakt på sällskap. Så rätt vad det var dök Anders och Morgan upp där på stranden...villiga att sola, bada och spendera lite tid med mig. :-) Dom stannade hela dagen och långt ut på kvällen, vi planerade att grilla lite nere på stranden och sen kunde dom ju sova där brevid glöden (det är ju så varmt om nätterna på sommaren) Själv var jag ju bara på besök hos min rika farbror och hans fru...vågade inte riktigt erbjuda dom sängplats där!
Iallafall så bestämde vi oss för att gå in till Förslöv och köpa ciggaretter, dricka osv. Hahaha....ja vi gick...och vi gick...och gick...och gick....:-D När vi väl kom fram så hade alla affärer stängt och vi hade inget annat att göra än att gå tillbaka...(kändes som att det var typ två mil ungefär, vet inte riktigt hur långt det var egentligen...men det var lååångt!)  Då bestämde vi oss för att lifta, och det dröjde inte länge innan en bil stannade och tog upp oss. Sen gick det undan...jäklar...han som körde var nog inte riktigt nykter....vilken kille...helt crazy var han...körde över åkrar och ängar, ner på stranden och hit och dit...vi bara skrattade och undrade var f-n vi skulle hamna!
Tillsist var vi i Ängelsbäck igen iallafall (klockan var nog 02.00 på natten) och efter detta kändes det dumt att skicka ner Anders och Morgan på stranden så jag bjöd in dem till min farbror....som mumlade lite om rökförbud i huset och ditten och datten...men vars en sängplats fick dom iallafall. Jag kröp ner hos Anders och på den vägen är det...inte kunde vi ana att vi skulle skaffa FYRA barn ihop och gifta oss!!! ;-)

De senaste dagarna har jag inte fått någonting gjort alls....jag har bara softat mig igenom dagarna...vänner har kommit och gått...både till mig och barnen...vi har skrattat, busat, myst och fikat...fikat massor...det är egentligen inte bra för mig att fika så mycket som jag gör, men det är ju såååå GOTT!! :-D Kan inte stå emot...särskilt inte när det kommer folk, hör ju till att man bjuder på fika då!...eller?



Hur umgås man annars?? ...någon som har något tips på umgängesformer som inte innhåller kalorier?? Jag vägde mig för några dagar sedan hemma hos Anders mamma...67,5kg. -Det ni!! Så mycket har jag ALDRIG vägt i o-gravidt tillstånd!!! (kan man säga så?...o-gravidt?...hmmm.) Ni fattar vad jag menar.... Ska inte slänga in en bild på hur jag ser ut nu för jag grät nästan när jag såg det själv på foto....vill inte förorsaka er samma smärta....;-) Går inte ens att trösta mig längre med att brösten är fina nu när jag ammar!

Jaha, vad ska jag mer berätta för er?? Igår tränade barnen på akrobatövningar här hemma, kul när dom kan koncentrera sin energi på något...och inte bara springer rundor, skriker och slåss. Slänger in lite bilder på det istället...
                                                                                                                                                                                                                              

....det är INTE enkelt! Jag provade själv....men det har jag inga bilder på...hahaha...än en gång skonar jag er! :-D

Tid för mig själv!

Åååh vad det är skönt när barnen sover, hemmet är något så när städat, Anders kollar film och jag har datorn för mig själv + en 2-liters iskall Cocca Cola. :-) Då kan jag sitta och snurra rundor fritt inne på nätet samt leka med fotona jag tagit...här är ett fotokollage med några av sommarfotona!



Äntligen gick det att få in.....nu ska jag sova.....god natt............zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

FAN!

Fick precis posten....nyfiken som jag är springer jag alltid dit och kollar direkt när jag hör brevinkastet skramla, det kan ju vara något roligt! Det kan ju tex. vara Julius handavtryck jag beställt på www.lifestone.se (ett hjärta i svartpatinerad brons med handavtryck och gravyr...superfint...har en sådan var till alla killarna...kul att minnas hur små dom var!)

...Nu var det dock inget roligt!! Det var ett brev från Perstorps kommun med ett meddelande gällande att vi betalt för lite barnomsorgsavgift år 2006. Summan var ju inte liten heller....3384:- vill dom ha av oss nu i efterskott!!!!!! :-(
Där rök vårt Nintendo Wii som vi lovat barnen att vi skulle köpa i september! Blir så irriterad....så här är det fan alltid!!!

Jävla räkningar jämt....jag förstår fan dom som skiter i att betala sina räkningar ibland. Här sliter man som ett djur för att betala alla räkningar i tid med pengar som knappt går att skramla ihop ibland, vad fan får man för det? Ett fläckfritt register...mmmm....inget roligt att vara hos kronofogden...men ibland lockar tanken att skita i det!

Kan ju tillägga att jag tvivlar skarpt på att vi får några pengar tillbaka den gången vi råkar betala för mycket!!!  *suck*

Här skulle jag ju skriva varje dag...

Får skylla det lite på Anders!  Att få tillgång till datorn här hemma är inte alltid så lätt, är Anders vaken och ledig så behöver man aldrig fundera över vad han gör. Han spelar World Of Warcraft, ett väldigt tidskrävande spel som inte går att pausa...speciellt inte när man gör raider tillsammans med kompisarna. I söndags satt han vid datorn från tidig morgon till sen kväll...alltså ett varningens ord till alla er som funderar på att börja spela WoW....gör INTE det...för det går inte att sluta!! Ni blir beroende och det kommer att gå ut över ert liv!

Nu har Anders dock börjat jobba igen...4 veckors semester är slut...det går så fort! Lite dubbla känslor har man inför hösten....sommaren är ju verkligen min favorit-årstid...att slappa, njuta och ta dagen som den kommer är verkligen min grej + att jag älskar solen, värmen, de svalkande baden och doften av sommar. Samtidigt så välkomnar man ändå på något sätt hösten när den kommer med skola, dagis, arbete och rutiner som får dagarna att fungera bättre. Man får mer gjort under hösten, man kommer upp i tid om morgnarna, man pysslar om mer där hemma, äter ordentliga middagar för man är hungrigare och barnen kommer i säng om tid på kvällarna = mer egentid, vilket är skönt. Så nej, det är dumt att sörja över att sommaren snart är slut...välkomna hösten istället!

Dessa dagar som gått utan att jag bloggat har dock gått i slapphetens tecken (i dubbel bemärkelse...särskilt magen, rumpan och brösten har ju gått i slapphetens tecken många år!) Nej, men allvarligt talat så har det väl inte hänt alltför mycket...i lördagskväll var vi dock ute och fiskade med svärmor. Det gick väl sådär...man ska ju inte ge sig på att göra sådana där grejer med fyra barn egentligen...särskilt inte när två av dem är under 3 år. Det blev en hel del ihoptrasslade fiskelinor och dragkrokar som satte sig lite här och där, samtidigt som den där Matteus fick jagas en hel del då han väldigt gärna ville stå uppe på "dämmet", där allt vatten står och väntar innan det går igenom någon slags port och rinner ut i en djup liten fors = inte så barnvänligt ställe. Några fiskar ville iallafall inte nappa på våra krokar (kan det bero på den väldiga ljudnivån som alltid omringar familjen du Hane?) , istället fick vi titta på gubben brevids eviga nappande av små mörtar som han slängde i igen till barnens förvåning! Slänger in en bild på en av de stackars mörtarna som barnen fick i sitt våld.....!



Nu fattar jag inte hur man får väck centreringen för texten, var ju bara fotot jag ville ha centrerat! Hmmm...
Jaja, jag har väl egentligen inte så mycket mer att babbla om!
Hörs imorgon!



En skön dag med sköna människor...

Morgonen var väl sisådär, men senare artade det sig...

Vi hade en ombokad tid hos BVC eftersom jag missade den jag hade dagen innan...dock höll jag även på att missa den här eftersom jag satt i godan ro och trixade här på bloggsidan! ;-o Tjugo minuter försenade kör familjen du Hanes stora Chevrolet fullpackad med ungar, rattad av bloggaren själv in i racerfart på Bvc:s uppfart, gör en snygg saxvändning, backar in på parkeringsplatsen...och krockar med muren! Mannen i familjen muttrar något om kvinnan i familjens köregenskaper medan kvinnan kontrar med att sånt ska dragkroken tåla! ;-)

Efter att vi fått reda på att Matteus gått upp 1½kg. sen sist vi vägde honom *hurra* :-D, och Julius fått sin 3-månaders-spruta, som han inte ens märkte när hon högg in i benet på honom (ibland är det bra med baby-hull!), så packade vi in oss i bilen igen och styrde kosan mot Åsljunga. Där mötte vi Anders mamma som jobbat förmiddag på GilleBagaren och körde tillsammans med henne till Åsljungasjön (vad skulle den annars heta liksom när den ligger i Åsljunga?) Där var det fint faktiskt med hopptorn, flytbryggor och grejer...och bäst av allt...inte så mycket folk!

Hampus och Linus upptäckte nästan direkt att där simmade riktiga små fiskstim ända inne vid strandkanten där vi badade...en stor lycka för små grabbar...och små mammor i stort fodral. :-) Slutade med att jag hängde där över bryggkanten med spannen i högsta hugg för att jag gett mig fasiken på att de där små rackarna kan inte vara så svåra att fånga. Mata dem med lite kanelbulle och håva in dem när de minst anar det...så lätt var det dock inte! Mina små pojkar fick fortsätta fiskandet medan jag retirerade (eller vad det heter) långt om länge upp i skuggan till min ljusskygge man och fikakorgen. ;-)

Efter en stund kom min soulmate Sara och hennes familj + deras maskot Erlan för att joina oss. Trevlig dag vid stranden i glada vänners lag alltså! Efteråt bestämde vi oss för att fortsätta den trevliga dagen i glada vänners lag hemma hos dem och grilla lite gott. Körde alltså till Örkelljunga och handlade lite sådant ätbart som gick att sätta på grillspett, vilket vi bestämt oss för att grilla. Mycket gott blev det och skrivande person åt så mycket att det började dras skämt om henne....men det bjuder jag på! ;-)

Linus följde med sin farmor hem för att sova över där, inte mig emot, har man fyra barn i vanliga fall så känns helt plötsligt tre stycken som rena semestern! Sen kan det vara mysigt för honom att få lite egentid med farmor oxå....Men nu väntar en ny dag ocj jag ska börja den med att fixa lite frukost åt oss! See you....

Välkommen till min nya blogg!

Jaha, då har man skaffat sig en blogg. Här ska man i fortsättningen skriva av sig om allt sånt där som bubblar inombords. Sånt som man tänker egentligen är ganska ointressant för andra...men som man ändå kommer på sig själv med att tycka är väldigt intressant. Att läsa om andras liv alltså....Men ibland är det jäkligt skönt att läsa om andras glädjeämnen och bekymmar...det får en att inse att man inte är ensam...jag är inte den enda som skrattar och gråter omvartannat...det är så livet är!

Här kommer ni att få läsa om mig och mina tankar, en 26-årig virrpanna med huvudet i det blå...gillar att filosofera om livet och har väldigt djupa funderingar ibland...samtidigt är jag väldigt enkel och rättfram...försöker leva livet på ett soft sätt och ta dagen som den kommer. Här kommer ni även att få läsa en hel del om dom som betyder mest i mitt liv...mitt lilla grabbgäng; mina fyra söner som är födda -01,-03,-06 & -08...BrödernaBus...fullt ös medvetslös...dom måste ses och upplevas för att förstås! Min man kommer även att få en liten roll i den här bloggen...en 30-årig mansgris som jag trots allt älskar  och fortsätter leva med år efter år....:-)

Ja, läser du denna bloggen så får du läsa om en vardag kantad av kaos och katastrofer men ändå alldeles överöst av kärlek och livsglädje! På återseende.....

RSS 2.0