Lovely

Finns det något mysigare än nybadade barn i nytvättade pyjamaser som bäddas ner i en renbäddad säng???  Så mjuka, så väldoftande, så myyysiga!

....ända tills den minste av dom spyr en kaskad över alltihop! =/


                                            

Blogg-Award

Glömde ju för fan en väldigt viktig sak!!!!
Jag har fått en Blogg-Award av underbara Emma...

                  

Tack så jättemycket Emma, det gör mig väldigt glad. Det är inte så ofta jag får så här fina utmärkelser!!!
Det känns kul att bli uppmärksammad för det man skriver...både genom vanliga kommentarer och genom en sån här!
Det uppmuntrar en till att skriva mer om man får respons på det man skriver! Det är kul helt enkelt!
Nu ska jag sluta babbla en massa skit. ..istället ska jag skicka den här vidare till mina bästa "Mamma-bloggare";

*Emma får en award tillbaka av mig för att hon är en så härlig tjej.
  Endast 1 år äldre än mig och redan snart 9-barns-mamma!! Tvillingar gånger två...det är inte illa det!

*Jenny får oxå en award av mig för att hon skriver så träffsäkert om livet och mamma-livet.
  En tjej som jag nog hade kommit utmärkt överens med om vi möttes "irl". ;-)

*Yiyah får en award för att jag på väldigt kort tid lärt mig att älska hennes blogg.
  Hon skriver på ett sätt som gör att man känner igen sig och vill vara hennes vän.

*Sara-Lisa förtjänar oxå en award för att hon hinner med att blogga varje dag trots att hon har fyra busiga små prinsessor, en man, ett hus och inte minst...ett eget företag att driva!!!

*FruFayad får den sista awarden av mig för att jag följt hennes blogg ett bra tag nu och jag gillar hennes humor.
  Ingenting är värre än att man kan skratta åt det i efterhand!

Kram till er som fått en award och kram till er andra med. Kopiera awarden, lägg den i er blogg och var stolta över den...sen kan ni ju göra som jag och skicka den vidare oxå! För att glädja fler menar jag! ;-)

Huskontraktet i handen!

Ja nu sitter man här med det påskrivna huskontraktet i handen...det är en nervpirrande känsla vill jag lova. Känslan blandas av ömsom "Jag längtar och vill börja packa redan NU!" och ömsom "Vad fan har vi gett oss in på?"
Det är väl naturligt att man är lite nervös kan jag tänka mig, det är ju inte varje dag man gör ett så stort köp och det är inte heller varje dag man byter bostadsort med allt som det hör till. Det är mycket man tänker och funderar på. Hur kan vi göra det här mest smärtfritt för barnen, tänker mest på Hampus (han måste ju byta skola!). Dom andra kan ju i värsta fall gå  hemma med oss fram till hösten och börja nytt dagis först då. Linus börjar ju förskoleklass då och det är nog fler än han som är lite nya och bortkomna i början (inte för att mina barn någonsin brukar vara bortkomna men...)

Sen så måste ju Anders börja pendla till jobbet vilket innebär att vi måste köpa en till bil, en lite billigare och mindre variant än den stora bensinslukande bjässen vi har nu. Det är ju ändå en rätt bra bit han måste köra varje dag (2½ mil dit och 2½ mil hem.) Vi måste bli bättre på att hålla i våra pengar och planera så att de räcker HELA månaden, vi kan ju inte stå utan bensin på bilen den 23:e...för då kommer han inte till jobbet. + att vi inte har vår älskade kines på hörnet längre där man kan krita mjölk och bröd. Vi blir mer beroende nu av att allting klaffar och fungerar, vi måste växa upp och bli lite mer vuxna och ansvarstagande! Det är kanske inte helt fel...vem vet? :-)

Så måste vi få vår lägenhet såld, måste bruka allvar här hemma nu och fräscha upp lite så att man kan ta fina bilder på den och lägga ut på Blocket. Hoppas såklart att det blir många som är intresserade och att det pressar upp priset lite, får vi vårt begärda 60 000:- för den så kan vi iallafall betala av lånet på bilen och då får vi helt plötsligt 2000:- extra att röra oss med i månaden. Tror det behövs när man bor i hus!

Ja, sen är det ju renoveringen i huset som upptar mycket tankar...vi ska slå ut en vägg mellan köket och matsals-rummet...öppna upp så att det blir större och luftigare. Vi har redan planerat hela köket i huvudet och Anders har gjort ritningar, men sen ska vi hitta ett kök som överensstämmer med vår bild av hur vi vill ha det oxå. Självklart vill vi hålla nere kostnaderna och göra det mesta själv, men man har så många frågor. Egentligen hade jag bara velat lämna ritningen till någon som kan sånt här och säga "Gör så det ser ut så här är du snäll!"  Vi ska oxå fixa staketet runt huset innan vi flyttar in...det är inte heller det lättaste när det väl kommer till kritan. Mycket mätningar, beräkningar och planeringar på hur man kan göra det lättast och bäst. Hahaha...låter ju som att jag mest gnäller...men det är väl egentligen ett spännande och intressant huvudbry man har fått....det kunde ju vara värre. ;-)

         


Idag ska jag, Linus och hans kompisar åka till Helsingborg och fira Linus med ett bowling-kalas....det ska bli intressant att se hur det går! Hahaha...gäller att hålla nerverna i styr och ha tålamod med de små...men det blir nog skoj för dom hoppas jag. Linus är så spänd, frågar hela tiden "Hur länge är det nu tills vi ska köra?" Gullunge, jag hoppas att han får en bra dag och ett lyckat kalas. 6 år på tisdag...fan vad tiden den går!!!

Kärlek

Jag och Anders har sakta men säkert börjat att hitta tillbaka till varandra igen.
Vi har bråkat, skrikit och gråtit (jag iallafall...han skulle väl aldrig gråta!?) ...och vi har blivit sams igen.
Det är bra för kärleken att rensa luften, skrubba av sig alla döda känslor och låta blodet värma en.
Det ska kännas att man lever och det ska kännas att man älskar!

De senaste dagarna har vi haft det riktigt bra tillsammans. Bättre än vi haft det på länge.
På sista tiden har vi har vi varit mycket kompisar och lite älskande.
Vi har levt brevid varandra men ändå långt ifrån varandra. Nu är vi mer i varandra....både fysiskt och psykiskt.
Jag har saknat det psykiska och han har saknat det fysiska...och när vi nu hittar varandra igen på bägge planen minns vi båda två helt plötsligt hur mycket vi älskar varandra.

Detta är slutet på en jobbig och påfrestande tid.
Detta är början på en ny, varmare och närmare tid.
Det har vi lovat varandra!




Håll i dig när det blåser!

Nu händer det grejer....vinden har tilltagit i styrka...och sen, helt plötsligt...nu så vänder den håll. Det gäller att hänga med i svängarna när livet bestämmer sig för att ändra riktning. Nu känns det som att det blåser medvind...vi åker med i en virvelvind...och litar på att vi hamnar rätt.

Nu ska vi köpa hus...i Åsljunga. Vi ska bli Åsljunga-bor och papperna skrivs nu i dagarna. Det är häftigt. Det är stort och lite nervpirrande...men faktiskt en väldigt häftig känsla. Jag litar på att det blir bra...att ödet vill oss gott.

Det är inget drömhus (som det i Skånes Fagerhult) ...men det är ett jäkla bra hus till ett jäkla bra pris. ;-) Det räcker, mer än så behöver det inte vara...vi kommer nog att få det bra där.


Annars är det mycket rent allmänt här hemma nu...
Linus fyller 6 år om exakt en vecka. På söndag ska han ha kalas för kompisarna på Olympia bowlinghall.
Hampus fyller 8 år fyra dagar efteråt...så helgen som kommer där efter blir det gemensamt släktkalas för dom här hemma på lördagen och sen på söndagen ska Hampus ha kalas för sina kompisar och spela Laserdome. Det är tufft och hektiskt när dom fyller år så tätt...men samtidigt är det skönt på ett sätt.
Vi firar i dagarna sju och sen är det över.

...Sen kommer dom två små lika tätt i April ju...så då gör vi om samma sak igen typ. :-) Hahaha....

Kalas ger mig sån prestations-ångest....jag är ingen planeringsmänniska egentligen, men samtidigt vill jag att deras kalas ska vara det största som går att åstadkomma...Det ska vara oslagbart roliga fester när mina barn fyller år. Jag nöjer mig aldrig med saft och tårta...jag vill hela tiden göra något mer av det hela. Hade jag varit miljonär så lovar jag er att det hade skrivits om mina barns kalas i tidningarna! ;-) Tur för dom kanske att jag inte är det!?
Men det här med att boka kalas på andra ställen än hemma är ju perfekt...då är det någon annan som sköter hela planeringen....det enda man behöver göra är att skicka inbjudningar och punga upp med pengarna...man slipper tom. städningen efteråt och det är ju helt klart det bästa av allt! ;-D

Nu ska jag bara se till att inbjudningarna kommer ut oxå....det börjar brinna lite i knutarna!



Wednesday

Wednesday...onsdag...visste inte ens hur det stavades på engelska. Fick googla....thank you lord for Google...där hittar man allt....och lite till. Idag är det onsdag ja, en evighet sen jag uppdaterade bloggen känns det som. Har tappat stinget lite, känner inte suget efter att skriva längre. Emellanåt sätter jag mig här, tänker skriva något...men någonstans på vägen tappar jag fokus och skiter i det. Så även idag...men jag skriver ändå...kanske blir det en blogg trots allt...fast man inte har något speciellt att säga. Ordbajs....men kanske intresserar det någon!?




På tal om Wednesday...minns ni henne? Den sammanbitna dottern i Addams Family. Ibland känner jag mig som henne, sammanbiten och sluten. Inte med så elaka tankar dock...men ändå. Det känns som att man går på auto-pilot medan världen rämnar. Bomberna faller runtomkring det lilla planet...men det fortsätter bara tappert rakt fram genom striderna....fast besluten om att nå ett tryggare land snart...där det kan fälla ut hjulen och landa. Så är det nu. Jag längtar efter att landa och leva. Just nu handlar det bara om att överleva.

Någon borde ha berättat för mig hur jobbigt det är med fyra barn...att det är en ENORM skillnad från att ha tre barn. Inte för att jag ångrar mitt fjärde barn...absolut inte! Men...jag var inte förberedd på den stora skillanden. Ett barn mer eller mindre kan man ju tänka...hahaha....det uttrycket tar jag aldrig i min mun igen. Det är en JÄKLA skillnad på ett barn mer eller mindre vill jag få be att tala om. Iallafall i den här familjen... Här är det "high life" dygnet runt just nu känns det som...och min trötthet  underlättar inte det hela. Tröttheten gör att man tappar tålamodet och man hamnar i en ond spiral där allt handlar om vem som skriker högst. I dagsläget är det iallafall inte jag...för jag är hes som bara den och kraxar som en kråka. ;-) Men mina barn sköter dock skrikandet utmärkt utan mig. Skrik och bråk, skrik och tårar....från 04.00 på morgonen fram till 19.00 på kvällen. Trist nog så däckar ju oftast även jag då...så jag hinner nästan aldrig njuta av tystnaden. :-(

Just nu längtar jag allra mest efter en helt familjefri dag....så att jag bara kan lyssna på den musiken jag känner för och städa hela mitt hem sådär frenetiskt noggrant in i minsta skrymsle...njuta av ajaxdoften och lugnet. Kravlösheten. Sen, när hela hemmet glänser ska jag ta ett en lång skön dusch, klä på mig myskläder, tända lite ljus och slänga mig på soffan med en bra bok och en kall Cocca Cola. Efter ett tag, när jag legat där tillräckligt länge och slappnat av, då kommer jag sakna mina vilda,högljudda barn och min oborstade man....då får dom gärna komma hem och kramas. Men EN familjefri dag hade varit jäkligt skönt!!!!!!!!!



Nu ska jag fixa fram lite frukost innan det är dags för min store gosse att bege sig till skolan. Gympa idag, får inte glömma gympa-kassen. Sen ska jag lämna mina mitt-i-mellan-gossar på dagis och ta min minste lille gosse med mig hem igen för att göra ett tappert städ-försök. Han är så mammig just nu, kryper efter mig, skriker och försöker resa sig mot mina ben hela tiden. Svårt att få något gjort då! Men skam den som ger sig, jag måste iallafall dammsuga för sen i eftermiddag kommer Hampus damm-allergiska kompis hit. Vilken hit va!? ;-S

Håller oxå en liten kramp-aktig tumme för att pengarna vi väntar på ska komma idag. Så jäkla trött på att vara fattig nu!!!!
Men snart har vi kommit ifatt med alla utgifter och då blir det bättre tider....får man hoppas!



Sladd igenom köket

Ja, vi har varit utan Internet...det har ni som känner oss kanske redan räknat ut?...med tanke på att jag varit offline på msn i ett par dagar och inte bloggat ett enda dugg...fast det gör jag ju inte alltid i vanliga fall heller...bloggar alltså...äsch...skitsamma...ni måste ha saknat mig iallafall....eller?
 ...Fast det jag egentligen skulle komma fram till är att vi iallafall har Internet nu igen med hjälp av en dragen sladd genom köket. Och...inte nog med det...vi har en fungerande dator igen...fula sladdar dragna genom köket kan man stå ut med...men en dator som hänger sig fem gånger i kvarten är lite frustrerande. Nu slipper vi det problemet....för ett tag iallafall...förhoppningsvis. :-)

De senaste dagarna har jag tillbringar i goda vänner (och barns) lag. Vi har bakat vaniljbullar (såna med socker på...som är så jäkla kladdiga...men så ljuvligt goda!), vi har åkt pulka, vi har skrattat, vi har gråtit, vi har bråkat och vi har kramats. Vi har alltså haft det alldeles underbart vanligt kaos-artat och kärleksfyllt roligt. Hemmet ser fortfarande ut som fan, granen står där i sitt hörn och barrar endast genom att man tittar på den och Matteus hittar på hyss värre än den där Emil i Lönneberga. Hade jag fyllt i allt hyss Matteus gör i en sån där svart bok...som Emils mamma gör...så hade jag kunnat sälja den dyrt i avskräckande syfte för tonåringar som har oskyddat sex och vill bli mammor! Jäklar vilken fantasi den lille killen han har....kan ju undra var han får allt ifrån??? Han kommer säkert bli nåt stort när han blir stor!

Idag ska vi ratta bilen till Hästveda och hälsa på Sara-Lisa och hennes flickor...det ska bli trevligt. Hörde att Jessica och hennes flickor oxå skulle komma...ännu trevligare alltså. Håller en liten tumme bara att mina pojkar kan uppföra sig bland alla flickor...dom har en förmåga att bli så vansinnigt tramsiga och flamsiga när dom ska göra sig till lite. Varför är det alltid så förrresten? Flickor blir oftast tysta och blyga och pojkar blir så där överdrivet jobbiga (...men egentligen försöker dom väl bara dölja sin blyghet!?)

Nu ska jag resa på rumpan och fixa lite frukost. Morgonen här framför datorn har jag tillbringat sökandes efter hantverkare...polska byggjobbare som kan totalrenovera hus till en "billig" peng. Näää, jag har alltså inte släppt huset i Skånes Fagerhult helt ännu. Fan jag är ju förälskad och ser hela min framtid där...det är inte lätt  kapa banden då. :-S


Ruta ett

Nu är vi tillbaka på ruta ett igen känns det som.
Det blir nog ingenting med huset. Där var MYCKET att göra, det visste vi iofs. innan oxå...men det var mycket mer som var akut än vi hade tänkt från början. Det var ju taket vi var oroliga över...att fukten skulle ha spritt sig väldigt mycket...men det var inte så farligt. Det verkade som att det skulle räcka med ett nytt tak och sen låta det stå och självtorka efteråt. Problemet med huset var ju då istället raka motsatsen...det var källaren som fick oss på fall. Rörledningarna låg inte alls så som vi ville ha dom + att dom var gamla och i skrikande behov av att bytas ut. Alltså...om vi skulle göra det där badrummet och tvättstugan som vi tänkt  oss, så hade vi fått bila upp hela betonggolvet och lägga nya rörledningar. Sen var takhöjden var så låg att om vi skulle kunna ha golvvärme där så skulle vi fått bila oss ner en halvmeter...vilket verkar vara en MASSA jobb. Ett så gammalt hus vet man ju inte heller säkert med hur mycket det pallar!?
Besiktningsmannen tyckte vi skulle dränera om huset när vi ändå var igång oxå för att få en stabil och varm källare. Mycket jobb, mycket pengar. Bara takjobbet och källarjobbet hade ju gått på minst 200 000 (och då räknar man inte med blodet, svetten och tårarna!) Sen var elen gammal och behövdes dras om + att vi hade behövt köpa nya vitvaror i hela huset. Som ni märker så hade det sprungit iväg mycket pengar bara i akuta åtgärder....och då hade vi ändå inte haft ett halvfärdigt hus när det var gjort. Så tyvärr, även om det var ett enormt vackert hus så får vi nog ha lite is i magen och se om det dyker upp något annat. Vi får kyla känslorna och inse våra begränsningar!
Nu är vi 7500:- fattigare...men vi står inte med ett dumt jäkla impulsköp på 800 000:- heller :-)

Idag ska jag få ordning på vårt hem har jag tänkt. Anders har ju börjat jobba igen efter julledigheten, Hampus sov hos sin farmor inatt, Linus spelar Wii och Matteus och Julius leker fint på rummet (peppar, peppar, ta i trä!) Då gäller det att passa på...för det vänder snabbt. Har jag förresten berättat att min lille duktige gosse (Julius) kryper riktigt nu...på fyra alltså. Han har avancerat från åla-sig-stilen och kommit upp på fyra ben + att han reser sig mot ALLT nu. Det går framåt...snart springer han med. Kan ju tänka mig vilket team han och Matteus kommer att bli...dom börjar redan jobba ihop sig. Sen lär man bli gråhårig på riktigt. Bäst att jag tar tag i livet och söker mig ett  jobb så jag kan börja lämna dom på dagis lite. Nu...här på ruta ett...är det ju dags att se sig om och börja måla upp en ny dröm.


Hysteriskt handlande!

Ibland, i vissa perioder av i mitt liv så far köpdjävulen i mig.
Jag drabbas av ett enorm "ha-begär"....och sysselsätter mig med ett hysteriskt handlande.
Det är farligt med Internet vid dessa tillfällen...allt är så nära.
Bara ett klick ifrån mig...sen så är det mitt....iallafall på väg att bli mitt.
Men nu känns det som att jag måste lugna ner mig...det kommer ju trots allt räkningar efteråt!

Igår klickade jag hem två böcker....
En moderniserad variant av den gamla "Köksalmanackan"..."Husmorsorna - The Ultimate Köksalmanacka" av Emma Hamberg och en djup bok av den sorten jag älskar "Medmänniskor" av Stefan Einhorn.


Idag klickade jag hem världens fynd!! Ellos har stor rea på alla sina textiler....hittade jättefina panelgardiner för bara 39:-/paret. Ett stort tips alltså....gå in där och kolla. Så passade jag på att beställa nya regnkläder till Linus och Matteus oxå...inför vårens regnslask.

                                         


.....och det bästa köpet....som jag tyvärr måste vänta med....det är den här soffan!!
Oj, vad snygg den är! Den kan jag lätt se framför mig i vårat blivande hus.
Ett mysigt litet ombonat vardagsrum...med en fet jäkla soffa...mmmm.....den vill jag ha!!!


 

Teletubbies

Telletubbies, teletubbies, teletubbies....mina barn älskar dem. Mina minsta barn då alltså. Matteus kärlek till dom färgglada, mjuka, dansande små figurerna har smittat av sig på Julius. Det första Matteus säger när han vaknar på morgonen är "Titta Teletubbies, mamma!!", och det får han såklart...för att jag ska få en lugn stund för mig själv framför datorn. Jag behöver det för att få vakna i min egen takt....sitta här och smutta på mitt té och läsa bloggar.
Så går då Teletubbies på projektorn ett par timmar...även Julius fastnar där med blicken emellanåt och följer nyfiket dom små glada färgklickarnas upptåg. Ett helt iq-befriat barnprogram tycker jag...men något magiskt är det tydligen med det!!
Den där Teletubbies-melodin har verkligen satt sig på min hjärna...det är introt till filmen om vår familj...det första du hör när du stiger innanför dörren och det sista du hör när du går härifrån...."Telletubbies, telletubbies...tralalala...." Nu har dom små barnen ju oxå fått sådana där Teletubbies-nallar av tomten (...för inte var det väl av sina föräldrar??? ) Dessa nallar spelar den här melodin hela tiden så fort man trycker dom på tassen....hahaha....idiotvarning på detta!!!! 

                

På tal om annat så fick jag en förfrågan igår angående vår lägenhet...om vi skall sälja den nu när vi flyttar till hus...och ja, det har vi ju faktiskt tänkt. Jag har planer på att lägga ut en annons om lägenheten på Blocket och i HD på måndag...om besiktningen av huset går bra. Är ni intresserade så bara hör av er. Det är en perfekt lägenhet för barnfamiljer iom. att den ligger på första våningen med tvättstugan precis undertill (...dock inget man störs av!) Så är det ju en gavellägenhet med stora fönster på tre håll vilket gör att man kan hålla bra koll om ungarna är ute...oxå känns det inte så innestängt som en lägenhet annars kan göra. Det är en lägenhet på fyra rum och kök samt två toaletter (badrum med badkar)....100 kvm. och månadshyran ligger på 5304:- inkl. vårt uppvärmda garage. Det är jättenära till skola och dagis + att vi har en närlivs-butik bara 50m. bort (om man glömmer mjölken när man är på ICA) Annars är det bara fem minuter till centrum och från tågstationen går där två tåg i timmen på båda hållen (Kristianstad-Helsingborg). Som sagt...hör av er om ni är intresserade!

Första dagen på det nya året.....

Ett år har gått...2008 är över...nyårsnatten är över....idag är det 2009...ett nytt år står framför oss.

Det nya året firade vi in hemma hos min bästaste kusin Emma och hennes man Lasse.
Det var trevligt som sören med fantastiskt god mat, gott sällskap och några tillhörande gott-nytt-år-smällare. (Till dom stora barnens förtjusning och till Matteus förtvivlan....han tyckte INTE det var roligt när Lasse "sprängde pinnen"...) Sen spelade vi sällskapsspel som inte gick så bra för oss töser, därför körde vi hem till oss och hämtade vårt Wii...som gick mycket bättre...och Lasse fick spö av Emma i boxning! Hahaha...jag har det på film! ;-)

Jaha, tidigare på dagen så gjorde vi lite "nyårs-bokslut" här hemma...snackade lite med barnen om året som gått och om året som kommer. Vi hade faktiskt rätt så lika åsikter om vad som varit bra och vad som varit dåligt 2008...gemensamt bästa grejen var väl att få välkommna Julius till världen...och semestern till Kolmården i somras låg oxå bra till. Tråkigaste har ju varit hela turen med Anders familj...det var vi väldigt överens om....det är tråkigt att se människor man tycker om må dåligt! Sånt hoppas vi att det blir mindre av 2009....mer skratt och mindre tårar. Förväntningarna är ju oxå höga på det eventuella husköpet vi kommer att genomföra.

Så gör jag som alla andra bloggare gör och plitar ner en sån här "Årets lista";

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Många saker ju...bland annat satte jag själv upp väv på väggarna i barnens rum...vilket inte var så svårt som jag trodde...nu kan jag det...självförtroendet växte!

Höll du några av dina nyårslöften? Nej, det gjorde jag inte. Lovade mig själv att borsta ungarnas tänder varje morgon och varje kväll...det har väl blivit lite si och så med det....slarvar alldeles för ofta! :-(

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Jag & Anders blev ju föräldrar till Julius, Sabina & Henke blev föräldrar till Tindra och Jennica & Angelo blev ju föräldrar till Amanda. Har jag missat någon...hmm...tror inte det...trots att det är BabyBoom...många bebisar blir det dock 2009. :-)

Dog någon som stod dig nära? Nej, tack och lov så slapp vi gå på begravning!!!!

Vilka länder besökte du? Tror fan bara vi varit i Sverige i år....inte ens en tripp till Danmark blev det!

Är det något du saknar från år 2008 som du vill ha år 2009? Lugn och ro...frid i själen. Till en viss gräns dock...lite liv i bygget ska man ha....men önskar att vi slipper all dramatik detta året.

Vilket datum från år 2008 kommer du alltid att minnas? 28 april....dagen då min minste gosse såg världens ljus.

Vad var din största framgång 2008? Att jag tog mitt körkort!!! Det är jag mäkta stolt över....:-)

Största misstaget? Hmmm...när jag klickade på http://www.fvab.se/ ´s länk för fordonsvärdering utan att läsa ordentligt att det kostade pengar. En räkning på 399:- mitt i juletider och allt resulterade det i. Men jag lärde ju mig något av det....se dig för när det gäller det finstilta. Vill ju fan inte ens sälja vår bil. Vad ska vi med en fordonsvärdering till???

Har du varit sjuk eller skadat dig? Visst har man varit sjuk ja....dessa förbannade barnsjukdomar. Men skadat mig...näää?

Bästa köpet? Absolut vårt Nintendo Wii...men det var ju egentligen inte ett "köp".

Vad spenderade du mest pengar på? Hmmm...måste ha varit min kamera som kostade nästan 4000:- om man ser till en specifik sak. Annars får jag väl säga möblerna till Hampus rum...

Gjorde någonting dig riktigt glad? Mina barn gör mig lycklig varje dag...jag är så rik som har dom!

Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2008? Katy Perry - I kissed a girl, Amanda Jensen - Amarula Tree, Takida - Curly Sue...finns många fler, men det står still i huvudet nu.

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Tyvärr var det ett ledsamt år....

Vad önskar du att du gjort mer? Vet inte, önskar kanske att jag spenderat mer tid med dom som betyder något. Släkt, vänner och familj...man säger ju alltid att vi måste träffas oftare...men man gör det sällan. Svårt att få tiden att gå ihop, men egentligen har man inte mer tid än man tar sig!

Vad önskar du att du gjort mindre? Önskar att jag inte hade skrikit och skällt så mycket på mina barn...men det har varit ett tufft år på många sätt och orken har tagit slut många gånger, men nu ser vi framåt. Nästa år SKA bli bättre...då ska jag bli lika pedagogisk som en dagisfröken! ;-)

Hur tillbringade du julen? Julen tillbringade vi här hemma, bara vi i familjen. Mysigt det med på sitt sätt...fast ska jag vara ärlig så är jag mer den typen som vill ha stora, stökiga och bullriga släktmiddagar. Vänner och släkt...nästa år vill jag fira med er!!!

Blev du kär i år? Upp över öronen förälskad i min lille "TjockisBulle" (Julius)

Hur många one night stands? Inte ett enda...tack och lov...har ändå inte rakat bikinilinjen! ;-)

Favoritprogram på TV? Hmm...vad...jo...Sanningens Ögonblick...och Lyxfällan.

Bästa boken du läste i år? ÄLSKAR den boken jag läser just nu; "Brunstkalendern" av Emma Hamberg

Största musikaliska upptäckten? Hmmm...vad ska man svara här??? Linus är grym på att sjunga...kan varenda låttext och melodi som finns. Han kan bli nåt stort....är det en musikalisk upptäckt???

Något du önskade dig och fick? En lyckad förlossning och ett friskt barn....allt som betyder något när man är gravid och går där och väntar. Ett fjärde mirakel.

Något du önskade dig men inte fick? Hmmm...kanske här jag ska påpeka att jag INTE fick den där råsaftcentrifugen jag önskade mig i julklapp. :-)

Vad gjorde du på din födelsedag 2008? Minns jag ju knappt...vad gjorde vi då?? Inte mycket alls...firar ju inte min födelsedag längre...har jag inte gjort på många år. Var vi på Busfabriken kanske?? Nä, det var födelsedagen 2007 vi var där. Kommer fan inte ihåg.

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Hmmm....en lite tjockare plånbok hade ju inte gjort året sämre iallafall. Det har varit ett fattigt år...iallafall den senare halvan av det. Får väl tillägga här oxå...med risk för att var tjatig...lite mindre drama hade gjort året väsentligt mycket roligare.

Hur skulle du beskriva din stil år 2008? Slapp-skön-slafsig-mamma-stil

Vad fick dig att må bra? En bra bok, ett glas Cola och en godispåse på kvällen när ungarna somnat.

Vilken kändis var du mest sugen på? Hahaha....vet inte....Mia Skäringer kanske!? Hon är skön! :-)

Vem saknade du? Saknade mina föräldrar, att kunna gå hem till en trygg vuxen och få vara barn för en stund igen. Få tillförtro sig åt någon som lyssnar. Att få en kram och känna att allt kommer lösa sig.

De bästa nya människorna du träffade?
Hmmm...har jag träffat några nya bekantskaper?? Nej, inte vad jag kan minnas...inte några som fastnat i minnet iallafall. Dock har jag tagit upp en del gamla bekantskaper igen och det är härligt. Människor man faktiskt saknat utan att veta om det!


Nu ska jag ta hand om mina barn....det blev en lång blogg idag. Och under tiden jag skrev så spydde Hampus! :-(
Lika bra att jag skurar toaletten och golvet ordentligt direkt ifall det är såna där jäkla magsjuke-baciller....bläää...kan ju inte var bakfylla efter nyårsfesten...det tar nog Anders hand om den biten själv. ;-)


RSS 2.0